.

Любен Дилов-син

Любен Дилов-син е роден на 19 ноември 1964 г. в София. Син е на българския писател Любен Дилов. Завършва 32-ра гимназия в столицата и Факултета по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност "Печатни медии".

От 1990 г. се занимава със създаването на телевизионните предавания "Ку-ку", "Каналето", "Хъшове" и "Шоуто на Слави" където е продуцент, главен редактор, сценарист и идеолог.

Работил е като журналист във в. "АБВ", в. "Поглед", в. "Софийски университет", в. "1000 дни" и списание "Литературна академия". Бил е съсобственик и главен редактор на в. "Ку-Ку" до 1994 г., а по-късно главен редактор на в. "Експрес".

След 2001 г. Дилов-син навлиза в политиката на България. Той е създател и първи говорител на движение "Гергьовден", а през 2003 г. става и негов председател. През 2005г. е депутат докато не излиза от политиката през 2009г. Два пъти е бил и общински съветник в София.

От 2004 г. е собственик и редактор на вестник "Новинар". Има авторски публикации и във в. „Сега” и списанията "Ego", "Max" и "Amica". Автор е на 11 книги, като една от тях – "Циганите на Сатурн, бомба в парламента, секс с животни и други предизборни идеи" е обявена за най-смешното нехудожествено литературно произведение за 2009 г.

Любен Дилов – син  се занимава и с откриването на млади литературни таланти и е редактор на 15 дебютни книги, една от които е най-четеният за 2008 – 2009 г. роман "18% сиво". 

От 11 август 2010 г. е главен редактор на българското издание на италианското списание "L'Europeo".

Член е на Интернет общество – България от 1 май 2001 г. и е често цитиран покрай закачливите си изкази в социалните мрежи. През 2010г. стартира проекта си faceБуки, който е базиран на популярни негови бележки, постове и закачки във facebook. В момента развива електронната информационна агенция Front.bg.

Коментари
Вашият коментар: