11-годишните Мерт Дерменджиев и Евгения Кринчева продължават напред към финала на “България търси талант”

11-годишните Мерт Дерменджиев и Евгения Кринчева са двамата участници, които продължават напред към големия финал в “България търси талант” след вчерашния първи полуфинал на живо от седмия сезон на предаването. Младият пианист и композитор - Мерт Дерменджиев, спечели сърцата на зрителите с изпълнението на собствена изключителна  композиция на роял. По време на представянето му го подкрепи негов приятел пианист, като двамата свириха на четири ръце - на два рояла.

В семейството на Мерт няма музиканти, а той сам открива таланта си, когато е едва на 6 години. Следват уроци по пиано и изключително много труд. "Изморявам се, ако не свиря" – заяви категорично Мерт в предаването “Тази сутрин” и обясни, че мечтае да отиде в чужбина и произведенията му да се слушат от целия свят.

 

Вторият финалист от първия полуфинал на любимото шоу за таланти по bTV е 11-годишната Евгения Кринчева, която плени всички пред екрана с уникалния си глас. Тя демонстрира изключителни певчески умения, като изпя песента “Someone you loved”. Младата певица бе в пряка конкуренция с танцьорите от Варна - “РИО Кидс”, но след като получи равен брой от гласовете на журито стана ясно, че зрителите са предпочели нея и така стана вторият финалист на вечерта. Най-много от всичко Евгения обича да пее. Преди явяването си на кастингите, талантливата изпълнителка мечтае за златна рибка, а сега, освен да покорява световните сцени с гласа си - мечтае и за хубав скейтборд.

На сцената на “България търси талант” в неделя бе подобрен и световен рекорд по баланс! Участникът от Гана – Хайфорф Окине, неслучайно наричан “Кралят на баланса”, подобри световния рекорд по баланс със столове – като успя да балансира с цели 16 стола на брадата си за повече от 10 секунди. Той едва удържа сълзите си от радост след поставяне на рекорда и заслужено обра овациите на публиката в залата и изправи журито на крака. 

В следващия полуфинал на живо - тази неделя от 20:00 ч. по bTV, предстои поредната вълнуваща среща с още 12 нереално талантливи хора, а зрителите ще имат главната роля в избора на следващите двама, които ще отидат на големия финал. 

И тази година, феновете на предаването ще имат възможност да “спасят талант”, ако фаворитът им не е сред продължаващите напред. Веднага след третия полуфинал, на 23 май, в рамките на 24 часа те ще имат възможност да гласуват за любимеца си и да изпратят на финала този, който събере най-много гласове в “СПАСИ ТАЛАНТ”. 

Гласуването ще се проведе на сайта: www.talent.btv.bg, a там можете да намерите ексклузивно видео съдържание и всички новини за шоуто “България търси талант”.

Свързани статии