14-годишната Жени Кринчева – финалист в „България търси талант“ със супер успех в международен конкурс

14-годишната Жени Кринчева, която стигна до финала на „България търси талант“ през 2021 г., завоюва второ място в международния музикален конкурс  "On the music waves" 2024. Новата й песен “Hopeless“ беше отличена от журито на конкурса, което се състои от автори на песни, композитори, музиканти, изпълнители и световни продуценти.

Освен, че изпълнява песента, Жени е и в основата на нейното създаване, заедно с  бийтмейкърa Роби (Роберто Николов). „Песните, създадени от Роби, са част от репертоара на най- добрите български артисти като „Молец“, Мила Роберт, Дара Екимова, Ника“, споделя младото момиче. „Истински щастлива съм от  възможността да творим заедно и да бъдем оценени на толкова високо ниво“, продължава тя. 

По създаването на песента момичето работи и с друга млада и талантлива звезда - Александър Георгиев - A.L.E.K.S.. Участието му в „Гласът на България“ го прави любимец на тийн публиката и ментор на много млади музиканти.

„Hopeless“ е първият проект, в който Жени участва като автор на текст и музика, но за аранжимента се доверява на майстора на мелодията Светослав Кепчелев - Svett. Неговият новаторски дух и изпипване на всеки детайл по отношение на звука са запазената му марка. Лекотата, с която работи довежда до онази фина чувствителност, изкачила песента до второ място в "On the music waves" 2024.

Освен музикалните и творчески качества на песента, журито се впечатлява и от темата на „Hopeless“, която избира самата Жени. Песента е зов за откриване на красотата и тишината вътре в нас и внушава, че самите ние трябва да търсим и вярваме в чудесата на живота. 

HOPELEESS можете да видите и чуете ТУК.

Свързани статии