15-годишният Асен Рашков и танцува група “Пловдивъ” финалисти в “България търси талант”

Феновете на най-позитивното шоу в ефира заложиха на българското и с гласовете си избраха новите двама финалисти, които ще се състезават за титлата “Талант на България” и наградата от 50 000 лева. И двете изпълнения, събрали най-висок зрителски вот в предпоследния концерт на живо са вдъхновени от българската народна музика и танци. Победител в 6-тия полуфинал на “България търси талант” е 15 годишният Асен Рашков. Младежът с трудно дество, но и с мечта да успее като музикант, трогна феновете на шоуто и за рекордно кратко време събра най-много от гласовете на зрителите. Асен, който в момента живее в трудово изправително училище, се завърна на сцената на шоуто с ново изпълнение, вдъхновено от богатството на българския фолклор. “Ти си един от най-емоционалните певци в шоуто, усещам сърцето ти, когато пееш. Убедена съм, че ще имаш успех”, коментира Михаела Филева, която предрече успеха на талантливия младеж още преди да станат ясни резултатите от вота на зрителите. Заедно с него на финал отиват и момичетата и момчетата от танцува група “Пловдивъ”, които се представиха с нестандартен микс от кангу джъмп, популярна музика и български народни ритми и танци. Ицо Хазарта коментира изпълнението им, като призна, че Пловдив е любимият му град: “Представяте по много оригинален начин българския фолклор. Пловдив има много неща, с които да се гордее, а тази вечер вие сте едно от тях. ”Младежите от “Пловдивъ” се пребориха за място на финал, след оспорвана битка с певицата Лиляна Пенчева, която представи своя версия на легендарната песен “We Are The World” на Майкъл Джексън. Лиляна и “Пловдивъ” бяха в топ три на изпълненията за вечерта и по регламент журито трябваше да гласува кой от тях отива на финал. След като и двете изпълнения получиха по два гласа от членовете на журито – Лили – от Асен и Ицо, а “Пловдивъ” от Михаела и Любен Дилов, по регламент финалиста бе определен според броя на изпратените смс-и. Така с по-висок зрителски вот на финал бяха изпратени танцьорите от “Пловдивъ”.

Най-малко зрителска подкрепа в 6-тия полуфинал на шоуто събра представянето на илюзиониста от Украйна Юрий Мончак. На предпоследно място според вота на публиката бяха класирани комиците Донка и Андрей, а под номер 7 зрителите поставиха уникалния куклен стриптийз на "Monkey's Theater". Шестото място в шестия полуфинал бе за певеца с китара Деян Петков, петото място публиката отреди за музикантите от “Брас Вилидж”, а в подножието на топ 3 и шанс за финала, гласуването постави изпълнението на децата от Школа “Поморие”. Всички те имат още един шанс за финал – този в класацията “Уеб талант”. Изпълненията им са качени на talant.btv.bg, където всеки може да гласува за своя фаворит и така да го превърне в “Уеб талант на седмицата”, което ще му даде правото да се състезава за титлата "УЕБ Талант на България". Зрителският вот определи, че уеб-талант сред отпадналите от петия спектакъл са танцьорите Василена и Виктор. Те ще се борят за специалната купа "Уеб талант на България", която ще бъде връчена на големия финал на шоуто на 5 юни. 6-тия концерт на живо в 5-ти сезон на “България търси талант” ще остане в историята на шоуто и с първите опити в бийтбокс изкуството на ветерана в журито Любен Дилов.

Под вещото ръководство на финалиста Искрен Тончев-Искрата и собствения си златен бутон – Траян, Любо успя да направи първи крачки в умението, което той самия нарича “пърдене с уста”. Освен него на сцената на “България търси талант” на 22 май се изявиха и гост артистите Криско и танцьорите от авторския спектакъл “Нощта на Оскарите”. След като представи новия си хит “Дали това е любов?” Криско пожела на талантите да не спират да правят това, което обичат и да го превърнат в своя професия. На живо в залата, изпълненията бях аплодирани от актьорът и водещ на “Лотария България” – Башар Рахал, острия нюх за сензации на шоуто “Папараци” – Кристина Патрашкова, водещата на БТВ Новините – Виктория Петрова, и репортерът с талант да разкрива нередностите – Мария Цънцарова.

Свързани статии