6-годишният гайдар Стефан Иванов е победителят в осмия сезон на “България търси талант”

6-годишният гайдар Стефан Иванов е победителят в осмия сезон на “България търси талант”. Новият „Талант на България“ грабна титлата и наградата от 50 000 лв. с убедителните 34% от гласовете на зрителите на bTV по време живото предаване в неделя вечерта. Втори по вот останаха децата от Читалище „Наука – 1901 г.“ гр. Ябланица, а трети - момичетата от балет „ВЕГА“ с техния Пиратски танц. С неподправен чар и безспорен талант да свири на гайда, малкият Стефчо сякаш с лекота пребори конкуренцията при всичките си явявания на сцената на шоуто.

Още с първата си поява в осмия сезон на „България търси талант“ Стефан Иванов предизвика огромно възхищение и интерес към себе си, а професор Тодор Кантарджиев, дори получи урок по гайда от младия музикант в първия епизод на шоуто. На финала Стефан изпълни последователно родопската песен „Руфинка е болна легнала“ , „Шопска ръченица“ с втора гайдуница и завърши със „Ситно шопско“ с трета гайдуница. В номерът му се включиха постепенно тъпан и танцьори от танцова школа „В Шоплука“, които също допринесоха изпълнението му да бъде още по-въздействащо и пълно.

Грандиозният финал на осмия сезон на „България търси талант“ бе най-гледаното предаване в телевизионния ефир в неделя вечерта, когато над 1 020 000 души (по данни на ГАРБ), проследиха събитията на сцената. Близо 44% от телевизионната аудитория се наслади на изпълненията на участниците в бляскавото шоу. То стартира с изпълнение на Homelesz и Ъпсурт и продължи с 12 изумителни номера на финалистите, сред които: спиращи дъха илюзии, екстремно изпълнение на ролкови кънки, много красота, нежност и стил в номер на пилон, зрелищна бойна демонстрация, перфектно изпълнени народни и пиратски танци, народна песен под съпровод на класически оркестър, уникална демонстрация на абсолютен слух, много хумор, страхотни изненади и истинско забавление, които превърнаха финала на „България търси талант“ в незабравимо изживяване за всички в залата и пред екраните.

Реакциите на журито отблизо, блясъка на голямата сцена, емоциите и вълнуващи първи думи на големия победител - 6-годишния Стефан Иванов, можеха да бъдат проследени и в 360-градусов livestream на всички устройства, достъпен на https://talant.btv.bg/live/.

Свързани статии