9 изключителни изпълнения ще премерят сили в първия концерт на живо в “България търси талант” на 17 април

Световноизвестната звезда Лара Фабиан ще се срещне с една от най-талантливите млади певици в 5-то юбилейно издание на “България търси талант”. 12-годишната Жаклин Таракчи спечели сърцата на жури и публика и получи златния бутон на Михаела Филева с брилянтно изпълнение на един от хитовете на Лара Фабиан. Най-позитивното шоу в ефира ще сбъдне мечтата на Жаклин, като я срещне със световноизвестната певица преди концерта й в Румъния. Там Жаклин ще има възможност да чуе на живо любимата си певица, както и лично да си поговори с нея в бекстейджа, и да получи напътствия за бъдещата си музикална кариера. Срещата, която ще се състои часове преди концерта на 20 април, ще бъде заснета от екип на “България търси талант”, а зрителите ще я видят в едно от предаванията на живо през следващия месец. Жаклин Таракчи вече се готви усилено за втората си изява на сцената на шоуто в един от 7-те концерта на живо, които започват на 17 април, неделя, в 20.00 часа, по bTV.

В продължение на два часа и половина всяка неделя 63-мата полуфиналисти в петото юбилейно издание на "България търси талант" ще се борят за голямата награда от 50 000 лева и титлата "Талант на България". За първи път в рамките на живото предаване, веднага след изпълненията на талантите, зрителите ще видят и резултатите от зрителския вот, от които ще стане ясно кои участници отиват на финала на шоуто.

В първия лайв на 17 април сили ще премерят някои от най-интересните полуфиналисти в шоуто. За одобрението на зрители и жури ще се борят младежите от театрално-музикална формация "Врабчета”, летящите баскетболисти от “Space Dunkers Team”, фокусниците от “Team Deception” и Бойко Недялков, който ще подложи на изпитание самоиронията на журито с чисто новата си обидна комедия. На музикалния фронт конкуренцията ще е огромна. Красивата Александра Панайотова, която с ангелския си глас‪ накара Асен да съжалява, че вече е ударил златния си бутон, ще се бори за място на финала с републиканския шампион по бийтбокс Искрен Тончев-Iskrata и с любимеца на тийнеджърките Християн Ненов. Дали 17-годишният младеж от Варна е успял да си върне любовта, след като взриви сцената на “Българи търси талант” с първата си авторска песен, зрителите ще разберат на 17 април. На денс арената ще пък ще излязат професионалната танцова двойка Лора и Владислав и хип-хоп ентусиастите от Lion’s Crew.

Освен жури и публика по време на живите концерти изпълненията на талантите ще гледат и коментират някои от най-разпознаваемите и обичани известни личности у нас. Каква ще е тяхната роля в шоуто предстои да разберем.

Сред гостите в първото живо предаване на 17 април ще бъдат носителя на наградата “Икар” за цирково изкуство и велофигорист от цирк Балкански - Иво Савков, както и прекрасната млада певица Прея.  

Всичко най-интересно от бекстейджа, където участниците се подготвят за своите изпълнения и очакват резултатите от зрителския вот, феновете могат да следят на живо на talant.btv.bg. Съпричастен на техните емоции ще бъде номинираният за Аскер млад театрален талант - Стелиан Радев. 

 „България търси талант” се излъчва всяка неделя от 20:00 часа по bTV.

Свързани статии