"България търси талант" - от началото на март в праймтайма на bTV!

В началото на месец март bTV ще даде начало на най-позитивното и най-българско шоу - "България търси талант".

Първоначалните кастинги бяха проведени в края на миналата година в градовете Плевен, Варна, Бургас и Пловдив, където се явиха три пъти повече кандидати, в сравнение с кастингите за първия сезон на шоуто. От тях близо 400 души се явиха на същинските кастинги, които се проведоха в София през месец януари.

Кандидатите за слава и наградата от 60 000 лв. показаха своите способности пред журито  в  състав – Хилда Казасян, Любен Дилов – син и Магърдич Халваджиян. Към журито, в три от снимачните дни, по време на същинските кастинги се присъединиха Енчо Керязов, Калин Сърменов и Ваня Цветкова.

От кастингите стана ясно, че мъжете са повече от жените и то почти двойно. Дали това е за сметка на таланта, зрителите ще видят от началото на март в праймтайма на bTV.

Най-младият участник е на 3 години, а най-възрастният на 86. Най-младата състезателна двойка е съставена от участници на възраст 6 и 7 години, а най-голямата група се състои от 35 души. Най-много участници са се явили от района на София и София окръг.

"Морското дерби" между Варна и Бургас спечели северният морски град и то с двойна преднина. Като цяло кандидатите от южна и югоизточна България са три пъти повече от предния сезон. Северна и северозападна България и този сезон останаха най-активни.

Сред представените номера изпъкват тези с използването на части от тялото по нестандартен начин, силовите изпълнения и представянето на лингвистичните способности и талант на участниците. За разлика от пъвия сезон във второто издание се престрашават да вземат участие и хора, които дресират животни, таланти в жанра стенд-ъп комеди,  хора с много развити математически способности и други. Разбира се, не липсват и куриози като „чистене от радиация”, изготвяне на здравна карта на правителството, пеене на песни с неприлично съдържание и други.

Членовете на журито разкриха още детайли за предаването и необикновените, забавни, страшни и комични номера в него днес в предаването "Тази сутрин". Какво казаха те вижте ТУК.

Свързани статии