Бих искал нещата, които правя и създавам, да носят удоволствие на готините хора, споделя Ицо Хазарта пред сп. Еlle

Журито на „България търси талант“, Ицо Хазарта, отговори на 12 въпроса за новия брой на сп. Elle. В едно откровено интервю, в което всяка дума „си тежи на мястото“, той засегна актуални теми, свързани с българското образование, пропастта между поколенията и възпитанието на дъщерите му в това да следват своя собствен път.

На въпроса защо обикновено мненията за него попадат в двата противоположни полюса, той коментира, че няма особен смисъл да казва каквото и да било, нито на едните, нито на другите. „Когато някой не те харесва, винаги намира начин да затвърди мнението си. Изопачава думите ти, намира ти кусур във всичко или пък просто си измисля причина да те мрази и вярва в нея. На тези, които ме харесват, мога единствено да им благодаря и да се старая да не ги разочаровам. Очевидно невинаги успявам.“

„Правил съм огромни компромиси и си плащам за тази ми глупост. Една от големите ми грешки е, че съм помагал на класически паразити, мислейки, че правя нещо добро. От друга страна, светът е пълен с подобни случаи, така че не си го слагам твърде много на сърцето.“ Затова и не се опитва да предопределя пътя на двете си дъщери. „Аз съм много критичен към себе си, провалял съм се неведнъж, и бих се радвал, ако децата ми следват своя собствен път, без да им натяквам някакви мои истини, които животът доста често опровергава.

Броени дни преди първия му самостоятелен концерт - на 27 декември в зала 1 на НДК, той коменитра дали хората, които днес са на 20, могат да разберат текстовете и посланията на песните му така: „На мен ми се струва, че израза "пропаст между поколенията" го ползват най-вече тези, които са изкопали тая пропаст съвсем съзнателно, и то между себе си и другите хора изобщо, а не просто между тях и по-младите. Моите концерти, както и тези на ЪПСУРТ, са пълни с млади хора, и те отлично разбират нашите песни.“

Повече подробности за живота на Хазарта, за това дали смята себе си за „социален поет“, на какво иска да научи дъщерите си и от какво да ги предпази, може да научите от новия брой на сп. Elle.

Свързани статии