Благотворителен втори полуфинал в “България търси талант” тази неделя от 20:00 ч. по bTV

Вторият полуфинал на живо в седмия сезон на “България търси талант” – тази неделя, 16 май, от 20 ч., ще бъде благотворителен, а bTV Media Group ще дари приходите си от sms-гласуването на зрителите на школата по спортни танци “Импулс – Велинград 2002”. Това е клубът, в който танцуваше един от незабравимите участници в този сезон на предаването - 18-годишният Атанас Клечаров, който беше единственият танцуващ човек с Даун в Европа, според неговата треньорка - Мая Кондарева. Именно благодарение на нея, Наско и партньорката му Алис превзеха голямата сцена на „България търси талант“, където се представиха отлично и получиха заслужени четири “да” от журито. За съжаление, техният танц се оказа последният под светлините на прожекторите за 18-годишния Атанас, който по-късно, след като снимките за предаването приключват, се разболява терминално.

Тежката, но в същото време вдъхновяваща история на Наско успя да докосне зрителите на bTV и далеч надмина границите на шоуто, а силата, талантът и усмивката на специалното момче плениха не само сърцата на приятелите му, но и на всички пред екраните. С вълшебния си танц с Алис, Наско показа на малки и големи, че талантът може да бъде открит и развит навсякъде, стига той да получи подкрепа, отношение и приемане. Ето защо дарените средства, които ще бъдат събрани от sms-гласуването във втория полуфинален концерт, ще се използват за закупуване на костюми, специална екипировка и подпомагане на талантливи деца в нужда в танцовата школа, а инициативата се реализира като част от  социално отговорния проект на bTV Media Group “Добрият пример”.

“Наско  учеше и нас, научи и децата, че различните трябва да се приемат като всички останали”, сподели треньорката Мая Кондарева и обясни, че в школата й всяко дете е прието.

Тази неделя в “България търси талант” вълнението ще е огромно не само за 12-е полуфиналисти, но и за близо 30 деца от клуба по спортни танци – приятели на Наско, които са подготвили в негова чест вълнуващ танц. Озаглавен “Наско и приятели”, той ще бъде представен извън конкурсната част в шоуто, а самото изпълнение е планирано отдавна – още, когато всички са разбрали, че Наско и Алис продължават напред. Децата признават, че нямат търпение да танцуват в името на своя специален приятел на сцената на “България търси талант”, пред цяла България и да напомнят на всички, че можем да бъдем по-добри.

В благотворителния полуфинал на живо от 20:00 ч. в неделя, зрителите на bTV ще могат да гласуват за своя фаворит и в същото време да подкрепят школата по танци от Велинград. 12 невероятно талантливи участници ще завладеят сцената на шоуто, но само двама от тях ще продължат напред към финала. Там те ще премерят сили с 5-имата носители на Златен бутон и още с Мерт Дерменджиев и Евгения Кринчева, които вече се пребориха за място на финала.

Ексклузивно видео съдържание, информация и за самото гласуване по време на шоуто можете да намерите на www.talant.btv.bg и във фейсбук страницата на предаването.

Свързани статии