Брас Бенд "Виво Монтана" и вокална група "Нова Музика" са финалистите от Великденския концерт на "България търси талант"

Жури, публика и зрители определиха изпълненията в третия концет на живо, като най-запомнящи се от старта на полуфиналите на "България търси талант" досега. Семейният концерт на шоуто събра и най-висок зрителски вот, като за своите любими таланти са гласували рекорден брой фенове. Танцьори, илюзионисти, циркови артисти, вокални групи, музикални семейства, уникални певци и таланти – поредните 9 претендента за финал в шоуто, превърнаха третия лайф на "България търси талант" в истински празник.

В най-оспорваната битка на таланти досега, като любимци на зрителите се наложиха музикантите от брас бенд "Виво Монтана". Те получиха най-много от гласовете, изпратени чрез смс-и и спечелиха заслуженото си място на финала на шоуто. По регламент журито имаше тежката задача да определи втория финалист, като избере между следващите две изпълнения, получили най-висок зрителски вот. Това бяха вокална група "Нова музика" и 12-годишния певец Станислав Илиев. Младият талант изправи на крака жури и публика с изпълнение на изключително трудната песен "Rollin In A Deep" на Adele. Изпълнението му бе определено като перфектно във вокално отношение, а избора му на песен получи адмирациите на Ицо Хазарта. Въпреки това единствено Асен Блатечки гласува Станислав да продължи към финал. Другите трима членове на журито - Михаела, Любен Дилов и Ицо Хазарта, гласуваха за конкурентите му от "Нова музика". Вокалната група от Горна Оряховица закри Великденския концерт на шоуто с изпълнение от световна величина. Тяхната авторска интерпретация на песента "Алeлуя" разплака жури и публика и им спечели място на финалите. "Трябва много да се гордеете с това, което сте постигнали – вие сте на много високо ниво", коментира изпълнението им Ицо Хазарта. Като "събитие на българската сцена" ги определи и Любен Дилов.

Третият концерт на живо в 5-и сезон на "България търси талант" ще остане в историята на шоуто и с още един рекорд. Този за най-малка разлика в зрителския вот между 3-тия и 4-тия в класирането. На четвърто място, с изключително малка разлика зрителите класираха приказните танцьори от "uMove", които се превъплатиха в персонажи от света на Алиса. В силната конкуренция на таланти "uMove" напуснаха шоуто, заедно с някои от най-емблематичните участници в сезона. Сред тях са усмихнатото музикално семейство Чаушеви, което от трио, се превърна в квартет, любимците на Ицо Хазарта от "Цирк де ла Люлин", както и група "Силуети" с уникалния за България "театър на сенките".

Великденският концерт на "България търси талант" бе открит с фолклорно изпълнение на специалните гости от квартет "Ева", а на финала Миро от Каризма поздрави публика и зрители с новата си песен "Дочупи сърцето ми".

За да подкрепят любимите си таланти на Великден, в публиката на шоуто бяха водещата Марияна Векилска, директорът на програма "Фортисимо в клас" Хари Ешкенази и илюзиониста Астор.

Свързани статии