Цигуларят и танцьор Свет Радославов получи златен бутон от Сашо Кадиев и Даниел Петканов

32-годишния цигулар Свет Радославов, който съчетава класическото изкуство на цигулката с впечатляваща хореография и бийтбокс, накара Сашо Кадиев и Даниел Петканов да настръхнат и получи третия златен бутон в „България търси талант“ по bTV. Той се включи на живо от Ню Йорк в ефира на „Тази сутрин“ и въпреки часовата разлика от 7 часа, артистът сподели огромната емоция от признанието на журито, публиката и водещите на „България търси талант“. Свет призна, че не е очаквал да се класира директно на финала на шоуто, но се е надявал хората да реагират на енергията, която влага в изпълнението си.

Заминал за САЩ на крахката възраст от 11 години, той се е потопил в американския начин на живот – слушал е и изпълнявал предимно хип-хоп музика, но българските ритми винаги са го привличали. В гимназията започва да се занимава с продуценство, а дядо му му изпраща касетки с народни мотиви, които той успява да интегрира в творчеството си. Резултатът е, че то става по-богато и интересно. Смята, че тези комбинации са му помогнали в развитието като цигулар, танцьор и артист. И въпреки че е прекарал толкова време далеч от родината, се старае да използва всеки удобен момент да се връща при баба си, да се развива в полето на българската музика и да показва таланта си пред сънародниците.

Водещите на „България търси талант“ – Дани и Сашо, коментираха пред Антон Хекимян, че са силно впечатлени от качествата и духа на Свет. Те припомниха трудния път на артиста, преминал през изключително сериозна операция от тумор на мозъка, успешното му възстановяване, здравословния начин на живот и впечатляващото му завръщане на голямата сцена. И двамата уточниха, че не тази история ги е направила емпатични и не тя е довела до натискатнето на златния бутон. Според тях, класирането на финала е напълно заслужено, тъй като представянето му не е оставило в тях и капка съмнение, а решението е взето единодушно. Дани допълни, че думата, която описва най-добре Свет е „вдъхновение“ – не само музиката му, но цялото му излъчване и примерът, който дава на околните. Първите емоции на водещите и Свет минути след високата оценка, можете да видите в ексклузивната онлан поредица „Още от България търси талант“.

Едни от най-впечатляващите таланти, които се изправиха пред журито на „България търси талант“ и заслужиха своето място на полуфиналите бяха спортуващата Пламена и нейната асистентка – Джаки, суперсилният полицай Мариян Димитров, уличният артист от Тенерифе Мойсей Угидос и „Устни хармоники“ от Шумен. Своето място в решаващите битки за наградата от 50 000 лева заслужиха също модерните балетисти от „Меджик денс крю“, мажоретките „Мистерия“ от Пазарджик, микробиологът, който представя науката като шоу Явор Денчев и акапелна група „Спектрум“.

Хип-хоп триото Ева, Ирина и Ема, познати на зрителите на „България търси талант“ като „Рио бейби таун“ гостуваха в студиото на „Преди обед“ след като получиха адмирациите на Ицо Хазарта, Катерина Евро, Любен Дилов-син и Славена Вътова. Пред близо 1 300 000 зрители (All 4+, по данни на ГАРБ) те се забавляваха, плакаха от радост и показаха най-доброто от себе си.   Тяхната хореографка Радостина Точева разказа пред Деси и Сашо, че момичетата са много дисциплинирани и са успели да се подготвят за шоуто, удостоено с рекорд на Гинес, само за две седмици. Малките танцьорки споделиха, че за тях тренировките са много забавни и изморителни, само когато нещо не се получава веднага. Треньорката им отчита като най-труден контролът върху емоцията. И допълва, че именно „България търси талант“ е точната сцена за изява на танцьорите и школата й се старае да я използва по най-добрия начин всеки сезон. Най-доброто постижение до момента е представянето на „The Center“ на финала в първия сезон на шоуто, но се надява, че малките ще стигнат до победата.

Свързани статии