Даниел Петканов предизвиква Сашо Кадиев и Деси Стоянова в поредицата "Скрити таланти" в "Преди обед"

Водещият на „България търси талант“ Даниел Петканов  стартира поредица предизвикателства към Деси Стоянова и Сашо Кадиев в поредицата "Скрити таланти" в „Преди обед“ по bTV. Всеки понеделник и сряда той ще открива най-нестандартните и популярни клипове за неограничените човешки възможности и фантазия в социалните мрежи. След това ще проверява лично могат ли да бъдат повторени и как ще се справи с тях екранната двойка в най-гледаното делнично предиобедно шоу.

В днешното издание Даниел съсредоточи вниманието на зрителите на „Преди обед“ върху най-добре продаваната играчка в света с над 350 милиона реализирани бройки - кубчето на Рубик. В жива връзка от съседна Гърция, той сподели, че използва „метода на Фридрик“, но самият той е далеч от световния рекорд от 4 секунди. Инфлуенсърът сподели, че е запален по кубчето на Рубик от около година и тренира, за да развие умението. Постижението му е 2 минути и половина, но ще се постарае да го подобри и превърне в талант.  От 15 септември, точно в 20:00 ч.,  зрителите на bTV ще видят колко безпощадно е журито на шоуто, удостоено с рекорд на гинес. Изключение прави Катето Евро, която, според Сашо, е пускала участници по милост. А в американския формат Got Talent един вълшебник направо е „скрил шапката“ и на публиката, и на журито. Той превръща Рубик кубчетата, които нарежда светкавично, в бонбонки. Момчето има вдъхновяваща история - роден е в Тай Пе, Тайван и се мести в Америка, когато е едва 4-годишен. Той е единственото азиатско дете в класа си и среща подигравки и тормоз. Сменя 4-5 училища и накрая намира утеха от кошмарите в магията. На 16 години започва да се занимава сериозно и става много добър. Печелил е и азиатската версия на „България търси талант“.

В студиото на „Преди обед“ гостува и едно българско момче, което успява да нареди кубчето на Рубик за под 10 секунди. Според Петър Андреев, световноизвестната механична главоблъсканица развива пространственото мислене и логиката, паметта и сръчността. Създателят му - унгарският скулптор и професор по архитектура Ерньо Рубик, е измислил схемата на кубчето, но не е могъл да го подреди цели 2 седмици.

Второто предизвикателство на Дани към Деси и Сашо дойде директно от сцената на „Великобритания търси талант“ и включва балансирането на чаша вода, докато сваляш чорапогащник под него. Как се справиха те, вижте във видеото. 

 

Свързани статии