Децата от читалище “Наука” гр. Ябланица и Дария Иванцова с дресура на кучета са първите финалисти в “България търси талант”

Детски танцов състав към читалище “Наука – 1901 г.” гр. Ябланица и Дария Иванцова с дресура на кучета са първите финалисти в “България търси талант”, които спечелиха измежду всички участници в първия полуфинал на живо, в неделя вечер по bTV. Навръх Великден те получиха най-много от гласове на зрителите и заслужено продължават напред към големия финал на шоуто, който е на 15 май.

Най-голяма подкрепа от зрителите получиха децата от танцов състав към читалище “Наука – 1901 г” – гр. Ябланица, които се представиха със зрелищен и много енергичен танц “Мoлдовска сюита”. Малките танцьори, водени от младия си ръководител Велизар Николов, грабнаха сърцата на телевизионната аудитория и с танцова стъпка и насълзени от радост очи, се отправиха към големия финал.

Приказна история – танц между човек и куче, представи Дария Иванцова и кучето й Мери Шейн от породата Бордър коли. Силно емоционален, въздействащ и безупречно изпълнен, номерът им просълзи публиката и членовете на журито и показа голямата любов между човек и куче, в различните етапи на един човешки живот. Представителите на фондация „Шаро“ - Дария и Мери Шейн си оспорваха второто място с блестящия, млад хип-хоп танцьор Виктор Казаков. Те получиха по равен брой от гласовете на журито. В тази ситуация, решаваща роля имаха гласовете на зрителите, които бяха поставили номера с дресура на куче на второ място.

Не за първи път в историята на “България търси талант” на сцената бе поставен и нов световен рекорд. Испанецът SOTO, който притежава абсолютно нестандартен и забавен талант, успя да счупи 21 ядки шамфъстък със задните си части и то само за 30 секунди.

В първия, бляскав полуфинал на живо в осмия сезон на “България търси талант” участваха 14 великолепни, талантливи участници - Мартин Любенов бенд, Паскал Паскалев, Дария Иванцова, читалище “Наука”- гр. Ябланица, комикът Саиф ур Рехман, дует “FREJA”, Виктор Казаков, спортен клуб “RECREATE”, имитаторът на Майкъл Джексън - Адриан "SacMJJ", испанецът Soto, барабанистът Ник Николаев, дует "Инфинити”, секстет “Бамбини” и Деян Чилов.

Всички, които отпаднаха обаче, все още имат шанс да отидат на финал благодарение на "Спаси талант" – кампанията, в която зрителите могат да върнат в шоуто един от всички отпаднали на полуфиналите, чрез гласуване. „Спаси талант“ ще започне веднага след третия полуфинал на сайта www.talant.btv.bg , а гласуването ще продължи точно 24 часа. Този, който получи най-много гласове в своя подкрепа ще бъде „спасен“ и ще има възможност да се състезава за наградата от 50 хиляди лева и титлата „Талант на България“.

На 1 май, неделя, следва вторият, вълнуващ полуфинал на живо в “България търси талант”, с нова порция изумителни талант на сцената и зрелищно шоу за всички пред екраните. Всички те ще се борят за сърцата на зрителите, но само двама от тях ще продължат напред. Не пропускайте да подкрепяте своя фаворит и следващата неделя, точно в 20:00 ч. по bTV.

Свързани статии