Децата от група "МАГИЯ" и балет "ВЕГА" продължават към финалите на "България търси талант" по bTV

Зрелищно шоу, изпълнено с много музика, танци, театър, фокуси, огън, чудни герои, чудесно настроение и вълшебни номера, предложи вторият полуфинал на „България търси талант“ в неделя вечер по bTV. Детска вокална група „МАГИЯ“ от гр. Пловдив и балет за модерни танци „ВЕГА“ от гр. Търговище са победителите в него и заслужено отиват на финал.

Най-голяма зрителска подкрепа получиха децата от група "МАГИЯ", със своето очарователно музикално и много артистично изпълнение на песента от мюзикъла „Цар лъв“ – „The lion sleeps tonight”.  В челната тройка по зрителски глас бяха и Kристиана Кирилова с песен в стил йодлер и балет "ВЕГА" с перфектно изпълнен танц „Кан-Кан“. По регламент, в този момент се включи и журито. Катето Евро, Евелин Костова и проф. Кантарджиев дадоха своя глас за балет "ВЕГА" и така момичетата от Търговище се класираха за финала на "България търси талант".

Изумителни номера и страхотно настроение белязаха втория полуфинал на живо, в който участваха още – Кристиана Кирилова с чудно изпълнение на йодлер, Мелинда, Паолина и Валерия от WEB Бурлеска, Екатерина Шелехова с вълшебно музикално изпълнение, Юрий Захариев с авторски фокус, Виктория Илиева с вълнуващ танц във вода, фолктроник групата „Тригайда“, Ашли Мали с огнени обръчи, 8-годишният Ангел Блажев и шоуто „Ангел знае всичко“, Никита Гергерт – боунинг, поп-пънк групата „Спални места“, ефектен и вълшебен цирков номер на Луиза Душкова и Ерсан Шериф с шеметно изпълнение на йоника.

И въпреки, че те не получиха достатъчно гласове, за да продължат напред, все още нищо не е приключило, защото предстои играта „Спаси талант“. Тя ще стартира веднага след третия полуфинал (на 8 май) и в нея ще участват всички отпаднали от трите полуфинала участници. „Спаси талант“ ще се проведе на www.talant.btv.bg и в рамките на 24 часа зрителите ще могат да гласуват за своя фаворит. Талантът, който получи най-много гласове ще се върне в играта и ще продължи в надпреварата за голямата награда от 50 хиляди лева и титлата „Талант на България“.

Следващата неделя, на 8 май, ще станат ясни и следващите двама финалисти, а 24 часа по-късно в „Спаси талант“ ще бъде избран и 12-ият финалист.

Все по-пълен става списъкът с участници в големия финал на „България търси талант“ - на 15 май, на живо по bTV. Зрителите ще могат да избират измежду 5-имата получили Златен бутон през сезона и финалистите, които вече си извоюваха място там - децата от Читалище „Наука – 1901 г.“ гр. Ябланица, Дария Иванцова с дресура на кучета, група „Магия“ и балет „Вега“.

Осмият сезон на „България търси талант“ върви към своята кулминация, а най-интересното тепърва предстои. Всякакви новини за участниците, журито и всичко, което се случва зад кулисите на шоуто можете да следите на www.talent.btv.bg и в профилите в социалните мрежи.

Свързани статии