Два часа и половина кастинги и елиминации в “България търси талант”

На 10 април от 20:00 часа зрителите на bTV ще имат възможността да видят последния епизод от същинските кастинги пред жури и публика на най-успешното талант шоу в света. В първата част на сцената ще излезе най-голямата сензация в пети сезон на “България търси талант”. Изпълнението, което разплака журито и изправи на крака публиката, ще сложи край на театралните кастинги, където таланта си показаха стотици участници. Сред последните изпълнения зрителите ще видят писател, който представя книгата си чрез авторски песни, момче, което левитира, както и най-малкия фокусник в света.

В първия час от шоуто на сцената ще излязат любими участници от предишни сезони на “България търси талант”, които и в това издание на шоуто ще се борят за място на полуфиналите с чисто нови изпълнения. Някои от най-силните и най-смешните изпълнения от предишните 4 сезона на шоуто също ще бъдат показани в епизода.
Във втората част на предаването ще бъде излъчен т.нар. "Cull", в който ще станат ясни полуфиналистите в петия сезон на "България търси талант". Едва две трети от одобрените по време на кастингите ще бъдат допуснати до полуфинал. След елиминациите 63 изпълнения ще получат шанса да продължат напред в шоуто, като сред тях са и получилите Златен бутон. Техният избор бе съпроводен с много драма, емоции и сълзи, както от страна на участниците, така и сред журито. По време на обсъжданията в стаята на съдиите въпросът “Кой да продължи и кой не?” предизвика ожесточени спорове и размяна на остри реплики между съдиите. Всеки има своите фаворити и ще се опита да се пребори именно те да получат шанса да покажат още веднъж таланта си по време на живите концерти.

Конкуренцията става все по-безмилостна и дори най-изявените таланти ще бъдат под напрежение. Едно място ще трябва да разделят двете сестри от Русе, които получиха общо 10 пъти “Да” от съдиите в предишния епизод. 14 годишната Пресияна и 16 годишната Мирела ще се борят за едно място на полуфинала и независимо от безспорния талант и на двете само една от тях ще излезе на сцената на “България търси талант” отново. Коя е тя, ще стане ясно в неделя, 10 април, от 20.00 часа по bTV.

В седмицата на елиминациите шоуто ще продължи два часа и половина. 150 минути ще бъде и времетраенето на живите концерти, които започват на 17 април.

Изпълненията в „България търси талант”, както и неизлъчвани видеа от шоуто, може да гледате на http://talant.btv.bg/.  Ексклузивни бекстейдж кадри от новия сезон на формата ще намерите в Instagram профила на предаването–bggottalent, а екслузивно уеб-съдържание с още емоции, забавление и таланти - в рубриката “България търси още талант”.

Свързани статии