Джазменът Боби Вълчев от „България търси талант“ превръща музикотерапията в своя кауза

Любимият изпълнител организира за втори път коледен благотворителен концерт. Той ще се проведе на 18-ти декември, в City Mark Art Center София, за да подпомогне терапията на деца чрез силата на музиката.

На 18-и декември Боби Вълчев, познат на зрителите на бТВ от участието му в седми сезон на „България търси талант“, и негови приятели се обединяват около каузата за осигуряване на средства за музикотерапия. Терапията ще е предназначена за деца и младежи със специални нужди в дневния център “Св. Врач” в София. В него се осигуряват както емоционална и психологическа подкрепа за децата, така и активности за социализация и адаптация.

Паричната сума ще се набира чрез закупуване на билети за концерта.

Сред музикантите, които ще подкрепят инициираната от Боби Вълчев кауза, са талантливите деца-изпълнители Жени Кринчева, Емилиян Бърдарски, Аглея Канева и Александър Вичев, някои от които имат авторски песни, участие в национални и международни конкурси и в известни телевизионни формати.

Музикотерапията включва както слушане на определени композиции, подбрани за индивидуалното специфично състояние, така и дейности, при които пациентът активно участва във възпроизвеждането на музиката.

Ползите на музиката и нейното значение при развитието на децата е кауза, върху която Боби Вълчев работи от години. В Дубай, където живее вече 12 години, преподава пиано, тромпет и пеене на деца, както индивидуално, така и като част от най-голямата музикална школа в Дубай.

Повече за концерта на 18-и декември, може да намерите тук:
https://www.facebook.com/events/938684600422375/?ref=newsfeed

Свързани статии