Енрике Иглесиас се среща с полуфиналисти от “България търси талант”

9-мата полуфиналисти от 5-тия концерт на “България търси талант” ще имат уникалния шанс да се запознаят и да говорят с една от най-големите звезди на световната музикална сцена. Енрике Иглесиас ще посрещне полуфиналистите от шоуто в бекстейджа след концерта си в Арена Армеец в София на 14 май. Точно 24 часа преди самите те да излязат на сцената на “България търси талант”, младите артисти ще получат подкрепа и професионални съвети от звездата, която преди ден отпразнува 41-вия си рожден ден по време на концерта си в Загреб. При пристигането си в Хърватска Енрике бе посрещнат от водещата на bTV Петя Дикова, от която получи покана за среща с нашите таланти. “Много ви благодаря! Нямам търпение да се върна в България. Ще бъда там в събота”, веднага отвърна певецът. Късметлиите, които ще се запознаят лично с Енрике, а на 15 май ще се борят за място на финала на “България търси талант” са съвсем млади таланти, в началото на своя професионален път.

Това са децата от хип-хоп групата Rio Kids, които вече успешно се изявяват по световните денс сцени, като част от Riо Crew – отбора на хореографките Радостина Точева – Radi и Олга Голант – Oli. В тяхната възрастова група е и 7-годишна гимнастичка от Спортен клуб "Диляна прима" Дара Стоянова, която още с появяването си на кастингите спечели и публиката, и журито с емоционалния си танц, с атлетичността и изразителността си. С година по-малка е друга кандидат - звезда. 6-годишната Никол Стоянова, по-известна като Малката Шехерезада, впечатли жури и публика с чаровен микс от танц и фокуси. В изкуството на танца ще се изявят и трикратните световни шампиони по модерни танци Виктор и Василена, които са дует не само на сцената, а и в живота. Двамата разчувстваха журито с красивата си любовна история, претворена в танц. На 5-тия концерт на живо на сцената на шоуто ще се върнат и два от най-големите музикални таланта. 14-годишната Пресияна и 16-годишната Мирела от Русе изправиха на крака публиката с изпълненията си на театралните кастинги. Двете се явиха по отделно на прослушванията, но изключителния им певчески талант мотивира журито да даде шанс и на двете сестри да продължат към полуфинал. Условието бе те да се явят на полуфиналите като дует. След уникалните им индивидуални изпълнения, феновете на шоуто нямат търпение да ги видят отново заедно. В категорията с най-силна конкуренция – тази на певците, на 15 май ще се изяви и 7-годишната Елица Камбурова, която бе обявена за дете-чудо, след изпълнението й на песента “Камино”. За нея Михаела Филева възкликна: “Не мога да повярвам, още е твърде рано да имаш вибрато, още е твърде рано да имаш толкова зрял глас… Страхотна си, невероятна!” А колегата ѝ в журито Любен Дилов само добави: “Каквото и да правите, рано или късно идва едно момиченце с “Камино” и всичко приключва.”

С нов пърформанс ще се опита да спечели място на финал и стилиста Асен Налбантов - Налби, който ще остане в историята на шоуто, като човека “нарисувал” Асен Блатечки и Любен Дилов с косата на своите модели. Млади, енергични и мотивирани – такива са момчета от пловдивската free run група “Team Explosive” и старозагорците Николай и Таньо от музикалния дует “Copy-Rinka“, с авторска музика в стил, определен от Любен Дилов, като “туристически-дарк-шансон”.

Специални гости на 5-тия концерт на “България търси талант” ще бъдат Рафи и “Денс академи 360” от Украйна.

Свързани статии