Eвелин Костова: "България търси талант" идва в правилния момент

В началото на месеца, очарователната Евелин Костова даде специално интревю за URBN на Dir.bg, в което споделя свои мисли за успеха, за ролите в театъра и в живота и за най-новата от всички – тази на жури в предстоящия сезон на „България търси талант“. Зрителите на bTV ще видят красавицата тази пролет в обичаното шоу за таланти, а в състава на журито, заедно с нея са още Николаос Цитиридис, професор Тодор Кантарджиев и великолепната Катерина Евро. Какво е настроението по време на снимките и какво вълнува актрисата - вижте в малка част от материала на URBN.

#Какво е Успехът? Слава. Финансова сигурност. Щастие. Свобода. Всичко да ти се случи така, както си мечтал... Достатъчно ли е да те дават в праймтайма на национална телевизия, да си всяка вечер на сцената, да си създал успоредно с това семейство? Може ли Успехът да идва при теб последователно, постоянно, без да си го търсил?

Какво е общото между Хамлет, Тимон, Отело, Хенри V, Крал Лир, Малволио, Фалстаф, Просперо?

Отговорът е, че всички те в последните години са били изиграни от жени. Иронията е, че Шекспировата битка между половете вече не е приемлива за съвременната публика, но все още се представя добре в боксофисите. Истината е, че всяка актриса мечтае за мъжките роли, добавя добре познатата от телевизионния екран Евелин Костова.

За нея Успехът тръгва именно от мъжките роли, които играят с трупата в Перник.

"Влакът на Успеха за мен тръгва от "Гара Перник", смее се Евелин. "Всичко хубаво за мен тръгва от миньорския град и завършва пак там. Перник е хубав град. С хубави хора!"

Срещаме се с Евелин Костова в края на ноември, малко след като се е върнала на работа, година след раждането на дъщеря ѝ и в навечерието на предстоящото издание на "България търси талант" по bTV, което очакваме в началото на 2022 година.

Там Евелин Костова ще грее всяка седмица от екрана и ще преживее "нещо неописуемо" - ще бъде част от състава на журито в световно известното шоу за таланти!

"Един от най-големите ми успехи в живота - и в личен, и в професионален план, е именно да журирам в това страхотно предаване. В личен, защото е разтърсващо преживяване. В професионален е предизвикателство - никога не съм вършила подобна работа и не съм била в толкова важна и отговорна роля. Благодарна съм за хубавата връзка с останалата част от журито – Катето Евро, Николаос Цитиридис и професор Тодор Кантарджиев, с които се превърнахме в хомогенна смес и е страшно забавно, когато сме заедно“, споделя Евелин.

Казва, че "България търси талант" идва в правилния момент, за да ѝ даде тласък и вдъхновение.

"Ново и запалващо ме. Не е било търсено, изненадващо дойде. Да видиш тези надарени хора пред теб, на сцената, да усетиш енергията им и да успееш да им споделиш и кажеш какво си усетил, какво са ти дали те на теб по някакъв начин... Усещането е неописуемо. Определено има много за гледане в предстоящия сезон. Видях номера на сцената, които ме развълнуваха истински. Много, които ме разсмяха. Бих дала част от Успеха си на този, който може, иска, дерзае, дълбае! На всеки, който има нужда и е готов да постигне отвъд мечтата си. Да направи много повече от обозримото, да се развива. Защото талантът го получаваш свише, но трябва да го развиваш", казва Евелин.

За нея Талантът е част от Пътя към Успеха.

"Без талант не може, но и само с него не става! Казват, че трябват 10% талант и 90% труд. Според мен, може тази формула да съществува и в баланс, но е много важно понякога да се вслушваш и в чуждото мнение. Ние, актьорите, разчитаме доста на това, не можем без него, защото работим за хората. Ако слушаш само себе си - отиваш в другата крайност - да си си самодостатъчен и това се усеща от публиката, която очаква да получи от нас. За кого да правим театър, ако не за публиката?", пита риторично Евелин.

За нея Успехът идва, когато те надуши, че си тръгнал с цялото си сърце по своя път.

И в никакъв случай на гърба на чужда болка.

"Тръгнах по точно този път и не съм се отклонявала. Идваха предложения през годините и не е имало момент, в който да търся и да чакам Успеха. Сега, когато станах и майка, съм по-готова да отхвърлям някои предложения. Доста сме отказвали с мъжа ми Мишо, защото отглеждането на дъщеря ни Ивайла е абсолютен приоритет. Чувствам, че и в професионалния, и в личния си живот върша някаква смислена работа. Не знам доколко съм успешна, но за мен има смисъл това, което правя. Аз се чувствам доволна", откровено казва актрисата.

Много пъти ѝ се е случвало, когато има предложение за работа, но е твърде анагажирана, да препоръча колега.

"И пак бих го направила, защото залагам на качеството, а не на количеството", казва Евелин.

Звучи изненадващо за гилдията на актьорите. От край време, по цял свят, хубавите роли за жени са кът. Някои напускат театрите точно по тази причина - в търсене на запомнящата се, голяма роля в живота им. Други я очакват с нетърпение, усъвършенствайки уменията си през ярки, второстепенни персонажи и поддържащи роли, които надграждат опита им.

"Успехът за мен тръгва от мъжките роли, които съм изиграла. Всяка актриса иска да играе мъжки роли. Те са по-благодатните и са повече. В световната драматургия е така, защото, както знаем, професията е започнала само от мъже", споделя Евелин.

Актьорството е неразривна част от живота на Евелин Костова още от времето, когато е едва 10-годишна. Тогава тръгва в детската трупа за актьорско майсторство в Радомир. Записва я майка ѝ. Казваше ми:

"Да не си правиш номерата вкъщи, а другаде да си изливаш енергията".

Зад тези думи визира множеството номера, които правихме с братовчедите ми - непрестанно правехме някакви тържества по празниците. Пишехме сценарии, пеехме песни. Има я тази нишка в моята рода, но само аз изкарвам пари от това. Бабите ми също имат актьорски заложби. У дома се шегуваме, че са народни артистки", споделя Евелин.

Целия материал четете тук.

Свързани статии