Евелин Костова: Нищо не е на всяка цена

Специално и много лично интервю за априлския брой на списание D!VA, даде прекрасната Евелин Костова, която е и лице от корицата. Вижте част от него, а цялото можете да четете на страниците на списанието.

Да представя Евелин Костова като едно от най-горещите имена в родното кино и телевизия, ще е подценяване на качествата й. Красива и талантлива, тя закономерно бе избрана за жури в новия сезон на „България търси талант“ по bTV. Още с първите епизоди Евелин омая публиката и нас със своя естествен чар и позитивизъм. Това е и причината да е я поканим за муза от корицата на априлския ни брой.

Ефирна и женствена, пълна с енергия, Евелин разцъфна пред обектива на Светльо Караджов, показвайки нашия прочит за модерната млада жена. Жена, която комбинира в себе си няколко роли. Снимките й ни връщат доброто настроение след тежката зима и мрачните събития в Европа от последния месец. Ведра, но и смирена, спонтанна, но и овладяна Евелин е чистокръвна актриса от тези, които покоряват публиката с автентичността си. Земна като един истински Телец, тя без капризи скочи в предизвикателствата, пред които я изправи екипът на D!VA, за да извади от себе си свежест, вдъхновение и кокетство.

Евелин се чувства късметлийка, че е в предпоследния клас на Стефан Данаилов. По това време Мастера, както гальовно го наричат възпитаниците му, още е в отлична форма. За Евелин и състудентите й той е не просто магнетичен актьор с кариера, на която всеки може да завиди, но и идеалният преподавател – щедър, вдъхновяващ, носещ увереност, поднасящ уменията си без да се пести за никого.

„В нашата професия неслучайно сме поставени на сцена на метър над публиката – това задължава да имаме самочувствие, да си вярваме. Няма как да се получи, ако някой те е смачкал и те е убедил, че не ставаш. От Мастера се научих да съм честна – с публиката, но и с хората, колегите. От него разбрах колко е важно да си на първо място добър човек – той беше точно такъв. Всички го обожаваха, дори когато се захвана с политика – всички знаем как тя се отразява на реномето на някого, но неговото остана непокътнато. Той си остана идол. Учеше ни да сме ведри, да се усмихваме. Да го живеем този живот, да горим в него и в професията. Учеше ни на простички неща, но така че да работят за нас. Даваше ни занаята си в ръцете и казваше: „Ако сте достатъчно мотивирани и добри, за да ги задържите, ще успеете. Ако не можете – професията на актьора е достатъчно трудна и сложна, че изхвърля неподходящите за нея от само себе си“. Беше безкомпромисно честен с всички ни, но никога лош – не скъса никого от студентите си, защото знаеше, че отсяването трябва да дойде от сцената, от публиката, а не от него“, разказва ми Евелин за близостта си с великия актьор.

Към Данаилов Евелин се обръща често и за професионални съвети. През неговите очи вижда кога и как ще повлияе някоя роля в кариерата й. Осъзнаването, че Мастера вече не е сред живите и липсата му се усеща особено силно миналата есен. Тогава, близо две години след смъртта му, Евелин получава предложението да се снима в шоуто „България търси талант“ на bTV.

„Имах нужда да говоря с него. Този проект е различен от всичко, в което съм се снимала до сега. Вече не играя роля и нямам сценарий, а съм себе си със своите мисли, своите собствени реплики. Не е познатата ми територия. Сашо Кадиев много ми помогна в този момент. Той също е студент на Мастера и сякаш ми предаде неговата мъдрост“, носталгична е тя.

Текст - Надя Костова

фотография - Светослав Караджов

стил - Лили Гергишанова

грим - Красимира Петрова

коса - Надя Илиева

Свързани статии