Първият полуфинал в "България търси талант"!

Снощи bTV започва излъчването на полуфиналната надпревара в "България търси талант". Всеки вторник от 20 ч. в продължение на два часа кандидатите за титлата "талант на България” ще имат възможност да представят пред журито, публиката и телевизионните зрители своите умения и нови номера и да докажат защо заслужават да спечелят наградата от 60 хил. лв. 

В края на всеки лайф, в продължение на 10 минути, линиите за гласуване ще бъдат отворени. Номерът, който спечели най-много гласове отива на финал. Номерата, които се подреждат на второ и трето място ще трябва да чуят "присъдата" на журито в състав Любо, Хилда и Маги, и само едното изпълнение ще се пребори за правото да участва на финала. Резултатите от гласуването ще стават ясни всеки четвъртък от 21 ч. 

Зад кулисите на "България търси талант" вълнението не може да се опише с думи, затова феновете на шоуто имаха възможност да станат свидетели на живо на силните емоции бекстейдж. Всеки вторник от 20 ч. всичко, което остава скрито от погледа на зрителите пред телевизионните екрани, ще се излъчва ексклузивно на voyo.bg – първата легална българска онлайн платформа за разнообразно и ексклузивно видеосъдържание. 

Близо 400 души бяха допуснати до същинските кастинги на "България търси талант”. От тях 169 изпълнения получиха позитивните коментари на журито, но само 60 се сдобиха с тяхната благословия да продължат на полуфиналите.  

Първите 10 участници в полуфиналите снощи бяха:

- гордостта на Варна – морските сирени "Rio Crew"
- най-възрастния танцьор в шоуто – 84-годишният Иван Дзезов, и неговата партньорка Мария Стоименова 
- Момчето от Африка – Тени Омеде, което впечатли с любовта си към българската рок музика и с бе кръстен от феновете "нигерийският Данчо Караджов...” 
- най-бързата китара на Троян Христо Кирилов – един талант, който се запознава с жена си в телевизионното шоу "Давай поженимся” в Русия,  а след участието му в "България търси талант" му се роди дъщеря 
- човекът с многото гласове Илия Маринов, който строи домове край брега на морето, не мечтае да става звезда, а да построи дом и за себе 
- Гордостта на Айтос е акробатиката, а гордостта на Спортен клуб "Орел" са Маргарита, Мария, Десислава и Янислав. 
- Най-популярният бургаски талант в момента е Йордан, известен като Мистър Гага и не заради перфектния си танц, а заради смелостта да направи нещо щуро на сцената
- Лидия Стаматова е едва на 10 години, но изпя “Listen” на Бионсе все едно вече 10 години е на сцената
- Към полуфиналите на "България търси талант” продължиха и две момчета, които изживяха истинска драма. От петима те останаха... двама. Дениз и Съби се явиха на кастингите заедно с фаворитите от първи сезон – Street Dust. Но журито реши да даде шанс само на тях двамата и те са решили да разбият зрителите под новото име Beat Strings. 
- На сцената ще се качат и Hill Creeps