Ицо Хазарта даде последния златен бутон за соул изпълнение на световно ниво

20-годишният Данчо от Шумен остави без дъх жури и публика с изключително изпълнение на соул класика от Dru Hill. “Почти няма вокалисти в България, които да могат да се похвалят с такива умения”, призна му Михаела Филева.  Данчо или Дани, както го наричат приятелите му, завършва първи по успех музикалната академия в Белгия. Връща се у нас специално за кастингите на “България търси талант” твърдо решен, че това е сцената, на която иска да покаже таланта си. “Не съм вярвал, че българин може да пее соул по такъв начин”, сподели Асен Блатечки и призна, че ако Данчо има албум, би си го купил веднага. Най-щастлив от появата на талантливото момче бе Ицо Хазарта, който използва дълго пазения си златен бутон и изпрати Дани на полуфинал. “Срам ме е човек, като мен да оценява човек, като теб”, откровено призна Хазарта, трогнат от перфектното изпълнение в един от най-трудните музикални стилове.

Още няколко изключителни певчески таланта изправиха на крака жури и публика в 5-ти епизод на “България търси талант”. Две сестри от Русе получиха общо 10 пъти “Да” от съдиите, с което създадоха прецедент в историята на шоуто. 14 годишната Пресияна и 16 годишната Мирела от Русе се явиха поотделно на сцената, като успяха да надминат очакванията на журито. “Това шоу е създадено за хора като вас, днес “България търси талант” си намери талант”, призна Асен Блатечки. С 10 пъти “Да” сестрите вече се готвят за живите концерти на шоуто, където конкуренцията ще бъде безмилостна и за най-изявените таланти.

Друга двойка в живота и на сцената – 19 годишните трикратни световни шампиони по модерни танци Василена Шопова и Виктор Алеков, също се готвят за полуфинали, заедно с 6 годишния Кристиян Менев от Велико Търново, който изпя “Аз съм звезда” със сценично поведение, на което могат да завидят много утвърдени певци. Един войвода от Люлин успя да изненада журито с рап песен, вдъхновена от историята на капитан Петко Войвода. С народна носия и пълно бойно снаряжение Симеон Петков спечели симпатиите на Ицо Хазарта, който коментира, че не знае дали някой ще прослуша рап, заради изпълнението му, но се надява младите да прочете историята ни, когато чуят тази песен. “Да говорим за рап пред Ицо Хазарта е като да се оплакваме на НОИ, че ни е протекла банята”, пошегува се Любен Дилов, когато на сцената се появи баба, за да подкрепи авторското рап изпълнение на своите внуци. “Четири сезона ни работят с малки деца, а сега за първи път ме работят и с баба”, коментира Любен Дилов след изпълнението на Група “Нон стоп”. Микс от живо пеене, танци, костюми и ефекти  с активното участие на журито, преоблечено в индийски костюми, осигури на “Мечтая анимейшън тийм” място на полуфиналите.

Танц с уникалната за България австралийска овчарка, доведе и нов член в журито – 6 месечния йоркширски териер Айра. Домашният любимец на Михаела помогна на съдиите да оценят високо първото изпълнение на куче на сцената на шоуто този сезон и така младата австралийска овчарка Ади си спечели още едно участие, този път в живите предавания. В стаята на съдиите Айра предпочете компанията на Ицо Хазарта, което роди поредния лаф на Дилов: “Пълна кучка – види рапър и веднага му се мята“.

Искри на напрежение пламнаха между Ицо Хазарта и Михаела Филева, след като певицата не хареса изпълнението на младата певица Симона, която Хазарта пожела да изпрати на полуфинал.

Самодейни комедианти от ромски произход са една от находките на 5-ти сезон на “България търси талант”. Донка и Андрей от Свиленград получиха поздравления за самоиронията си. “Вие сте първите хора, които излизат на тази сцена и се бъзикат с клишетата, изградени за вашия етнос. Ако продължите да се занимавате с това, имате голямо бъдеще в шоубизнеса”, зарадва им се Асен Блатечки.  Едно наистина уникално изкуство бе показано за първи път на сцената на шоуто. Портрети на Любен Дилов и Асен Блатечки се появиха на главите на моделите на стилиста Асен Налбантов. Прецизните като снимки образи, са направени от коса и са част от завладяващия алтернативен спектакъл на стилиста. С красиво изпълнение на “Зайди Зайди” и тежка лична история 15-годишният Асен Рашков от Тутракан показа, че всеки има право на втори шанс. Днес Асен продължава да живее в дом за сираци, но вместо с кражби и побоища младото момче се опитва да намери пътя си чрез изкуството.

Изпълненията в „България търси талант”, както и неизлъчвани видеа от шоуто, може да гледате на http://talant.btv.bg/.  Ексклузивни бекстейдж кадри от новия сезон на формат ще намерите в Instagram профила на предаването–bggottalent, а екслузивно уеб съдържание с още емоции, забавление и таланти - в рубриката “България търси още талант”.

Свързани статии