Имам късмета да се срещам и работя с много интелигентни и ерудирани хора

Прекрасната Евелин Костова от „България търси талант“ даде интервю за вестник „Всичко за семейството“, малко преди шоуто да навлезе в решителната си полуфинална фаза. За това как е посрещнала предложението да стане част от обичаното шоу за таланти по bTV и какво е да си жури в него, за ролята си в „Съни бийч“ и в театъра - вижте малка част от него тук. 

- Изненада ли те предложението да станеш жури на "Талантите"?

Да, много ме изненада. В първия момент дори си помислих, че ме канят да бъда участник. Аз съм от хората, които си поставят ясни цели, визуализират ги и работят за постигането им. Ето това е един хубав пример, че живота може да ти предостави приятна изненада. "Талантите" не са били моя цел, но сега са любимо изживяване.

- Признавам си, че ме изненада с компетентното ти мнение по всички изкуства. Имаше ли предварителна подготовка или просто си разбираш от всичко?

Хаха, не разбирам от всичко. Не съм имала предварителна подготовка, но и не се изказвам много смело, ако не съм компетентна. Образованието в НАТФИЗ дава солидна основа. Също така имам късмета да се срещам и да работя с много интелигентни и ерудирани хора, с голяма обща култура.

- Кои са участниците, които ти направиха най-силно впечатление?

Тези, които са се посветили на таланта си. Които са изцяло отдадени и са вложили и много труд. Един гол талант придружен с надменно поведение не е нищо впечатляващо...

- Какво търсиш, когато даваш твоето "Да"?

Търся таланта, емоцията, въздействието ... А, ако има кауза и послание - картинката става завършена.


- Много сте пъстри в журито, лесно ли се сработихте?

Много, да! (и за двата въпроса). Изключително удоволствие е за мен да бъда в тяхната компания. Има какво да си взема от всеки един от тях! Много съм щастлива, че споделяме заедно това преживяване, все пак те са една от основните причини да бъде толкова вълнуващо.



- Много си толерантна към участниците от Перник, какво е този град за теб?

Перник е градът, в който съм прекарала едни от най-хубавите си години - тийнейджърството ми. Родителите ми са там, най-близките ми приятели също. Перник си е дом. Опитвам се да бъда толерантна към всички. Може би посрещам една идея по-радушно перничани, жалко, че никой не представи града ни с някой удивителен талант.

- Какво да чакаме от новия сезон на "Съни Бийч", който стартира скоро?

Ще бъде още по-интересно. Новия сезон има два епизода повече, има нови герои, нови приключения. Ще има любов, обрати и много, много смях. Новият сезон на „Съни бийч“ запова на 2 май от 20:00 ч. по bTV.

- Казвала си ми, че Ивон ти е любима роля, защо?
Ивон е харесванa жена с голямо самочувствие. Тя е бърза, комбинативна, умее много неща. Приятно е да бъдеш в нейната кожа.

- Толкова жертвоготовна ли си като нея?

Мисля, че да. За хората, които обичам съм готова на всичко, това не е нещо рядко срещано. Да бъдеш жертвоготовен, когато някой не го очаква от теб или не го е потърсил е нещото, което отличава Ивон.

- Какво дават сериалите на младите актьори?

Сериалите дават работа, опит, поле за изява. Дават и популярност, която никак не е излишна в нашата професия.



- А помагат ли на театъра?
Разбира се. Посредством сериалите се срещаме с режисьори и актьори, които ни обогатяват. Чрез тях достигаме и до по-голяма публика, която се надявам да се пренася и в театъра.

- Сега на коя сцена могат да те гледат и в какво?

Аз съм част от трупата на Театър Българска Армия” вече 6 години. Най-новата постановка с мое участие е "Стъпка по стъпка" с режисьор Лиза Шопова. Там си партнирам с прекрасните Анастасия Ингилизова и Гергана Плетньова. Представлението заслужава да се види така, че каня всички!

- Имаш вече опит и пред камера, кое е любимо за теб - киното или театърът?
Това ми е любим въпрос J Те са много различни и съм щастлива, че мога да практикувам и двете. Надявам се да не ми се налага да се отказвам от някое от тях.

- Коя е най-всеотдайната публика, делиш ли я?
Не, не мога да направя такова заключение. Не деля публиката. Всеки път излизам с желанието да дам най-доброто от себе си, без значение кой е в салона.

- Кои бяха ролите, които те изградиха до този момент от кариерата ти?
Всяка роля ми е дала нещо. Дори и тези, в които не съм постигнала максимума, пак са ме научили на нещо. Най-важното в нашата професия е да не спираш да се развиваш.



- А срещите с колеги?
Не мога да ги изброя по именно. Имам късмета да се срещам с големи професионалисти, отдадени на професията. Много е важно да има партньорство, тогава става магията.

- Какво ново предстои на актрисата Евелин?
В момента си взимам глътка въздух от многото нови неща, които ми се случиха. Сега презареждам за нови приключения.

- Как се играе пред полупразни салони, пред зрители с маски?
Не е приятно.  Аз пропуснах най-тежките моменти, защото бях бременна, после по майчинство.... Когато се върнах, заварих един друг театър, не този който бях оставила. Но нещата вече се връщат към нормалния си ход.

- Кои са уроците на Мастера, които още ти помагат?
Всичките му уроци са ценни. Щастливци сме тези, които сме се докоснал до него. Той ни учеше да бъдем честни в професията. Да си вършим съвестно работата и да се усмихваме, дори когато не сме в топ форма.

Свързани статии