Катето Евро: Никога не е късно да промениш нещо в себе си, което не харесваш

Катерина Евро е сред най-обичаните български актриси. Както на сцената, така и в живота, тя е талантлива, харизматична и енергична. Добива популярност с ролята на Рени в "Оркестър без име" (1982), както и с участието си в "Клуб НЛО". Гледали сме я в много театрални постановки, филми и сериали, а от тази седмица отново като жури в предаването "България търси талант" по bTV. "Аз ще бъда "доброто ченге", защото уважавам труда на хората и се радвам, когато някой се е постарал и прави нещо добре", казва Катето Евро в началото на шестия сезон на шоуто, когато влиза за първи път в ролята на жури. Каква ще бъде тя през този сезон – вижте какво сподели самата тя пред iWoman.bg.  

В понеделник стартира новият сезон на "България търси талант". Какво най-много ти харесва и кое ти е най-трудно в ролята на жури? 

Много ми харесва това, че имам възможността да срещам и оценявам интересни хора. Предизвикателство е, когато на сцената излезе човек, за когото смятам, че не е достатъчно талантлив да продължи напред, но трябва да му откажа така, че да не го засегна. Има такива, които много се обиждат, когато им кажем "не", затова понякога се чувствам неудобно. Определено не е лесно да се общува по този начин с хората, защото си навличаш гнева на някои, докато други пък са много щастливи, когато получат "да".

 

Какво трябва да притежават участниците, за да те оставят без дъх? 

Да притежават истински талант, да виждаш, че този човек се е отдал на това, което прави, че има уменията, че е вложил усилия. Защото идват хора, които си мислят, че могат да пеят, но всъщност не могат. Имаме наистина много интересни таланти, които ще видите този сезон в шоуто. 

Как би описала новите членове на журито? 

Аз съм много впечатлена от Евелин, тъй като тя много бързо влезе в тази роля. За разлика от мен в първия ми сезон, когато бях стресирана. Макар че цял живот съм на сцена, играя в театъра, снимала съм се в киното, била съм водеща, това да си жури е съвсем различно нещо. Нямаш предварително написан текст, който да кажеш, а трябва да реагираш на момента. Да имаш чувство за хумор, да бъдеш добронамерен, дори когато отказваш на хората. Евелин обаче бързо се вписа като жури, а също така е добър и щедър човек, има и "вкус" към таланта. Относно проф. Тодор Кантарджиев – той е много ерудиран, има познания в много области, интелигентен човек, много добре се изразява, има чувство за хумор, а с неговите физиономии е направо уникален. Николаос го видях в друга светлина, тъй като аз съм фен на шоуто му. Тук се представи като забавен, енергичен, включва се в номерата... Много е хубаво, когато си жури, да не се дистанцираш от хората на сцената.

 

А какво е да работиш със сина си, с когото си партнирате както в предаването, така и на театралната сцена? 

Много е приятно да се работи с него, тъй като ние се закачаме, понякога даже леко се обиждаме, но го правим, за да става смешно на хората. Например, когато той ми каже "майко", а аз му отговоря: "Вкъщи съм ти майка, но тук съм госпожа Евро"... Имаме малко черно чувство за хумор двамата, но така си се забавляваме и мисля, че хората ни харесват в комбинация. Освен това, аз много го харесвам като водещ, не защото ми е син, а просто защото е много добър. Справя се във всяка ситуация, гъвкав е, знае какво да каже, рефлективен е, умен е... За един водещ е много важно не само да представи даден изпълнител, но и да може успешно да се впише и да има собствен коментар. 

Цялото интервю четете тук.

Свързани статии