Любен Дилов-син дава колана си на попинг чудото Бейхайдин Симеонов за късмет

„Това е една много особена вечер. По никакъв начин не прилича на досегашните полуфинали, защото нито един от номерата не робува на масовия вкус. Всички изпълнители избраха доста сложни неща, видяхме жанрове, които в некакъв случай не са масови. Всичко, което видяхме тази вечер ще провокира зрителите и техният избор ще е много труден” – това обобщение направи Любен Дилов – син вчера вечерта по повод предпоследния полуфинален концерт на „България търси талант”.

Коментарът на „старото куче” в журито Дилов е напълно основателен, предвид събитията в залата и зад сцената. Шоуто започна с индийския танц на Тереза Георгиева и продължи с феномена Борислава Цекова, чието изпълнение на песента на Селин Дион “My heart will go on” за първи път не причини диабет на Асен Блатечки. Машините от NNS CREW представиха собствена хореография, която най-вероятно ще ги изправи на финала срещу вече класиралите се TC World, а с „помощта” на фокусниците от Team Deception - Цветомир, Симон, Любо и Симеон, зрителите разбраха, че Асо пика е любимата карта на българите, Асен Блатечки и Мел Гибсън и показаха как може да се стигне с плуване до Хасково в компанията на Стефан Данаилов.

11-годишният Стефан Кеманаджиев разкри, че след участието си в „България търси талант” вече е популярен в социалните мрежи, а представянето на момчетата и момичетата от Voiceland си извоюва определението – „достойно за световна сцена”. Фурор предизвика и 20-годишният "Блейд" от ромски произход - Емил Миланов, който, освен че преподава на 3 групи деца в родната Дупница, иска да стане и студент в НАТФИЗ. Зрителите станаха свидетели на зашеметяващото изпълнение на “Con te Partiro” от 11-годишната Адрияна Стефанова, а Константин Кучев, който взе акъла на всички по време на кастингите с авторското си изпълнение за лунната крава - „Муу, Муу”, този път разкри характеристиките на друго животно – жирафа. Изпълнението на Косьо породи полемика сред журито, Есил и Асен за втори път влязоха в остър спор, което причини объркване у Мария Силвестър, която в крайна сметка ги нарече Асел (по примера на Браджелина). Скрита за зрителите остана информацията какви звуци издава жирафът, но Косьо разкри тайната в бекстейджа за зрителите на talant.btv.bg, където поясни, че жирафът казва „Бу,Бу”.

Финалът на шоуто, което е предпочитаният избор на младите, бе достоен за имиджа на световното шоу с изпълнението на попинг чудото Бейхайдин Симеонов. Младежът от Тръстеник излезе на сцената с колана на Любен Дилов – син за късмет. Уникалността в хореографията, костюмите и грима, подготвени от екипа на шоуто за неговото изпълнение, бяха толкова умело направени, че заблудиха водещата Мария Силвестър, която разбра, че на сцената има други хора освен Бейхайдин едва когато те затанцуваха. Изненаданият вик на Мария предизвика дискомфорт и заглъхване на ушите сред част от екипа, а някои дори си свалиха слушалките от ушите.  

Свързани статии