Любен Дилов-син и Михаела Филева избраха любимците си по време на театралните кастинги на "България търси талант"

Любен Дилов-син стана първият съдия в 5-я сезон на “България търси талант”, който натисна златния бутон. По този начин той изстреля един от талантите директно на полуфинал, без да чака оценката на останалите съдии. "Моят златен бутон падна! Изгорях без време" написа Любо в Instagram профила на шоуто. Новината, че именно той пръв използва златния бутон е истинска изненада, тъй като от неговата уста участниците най-често чуват "От мен имате НЕ". В 5-я сезон на шоуто, който е четвърти на съдийския стол за Дилов, той е най-критичен към талантите, като само изключителните изпълнения имат шанс да получат одобрението му. "Виждал съм какво ли не през изминалите сезони. За да ме впечатлят на кастингите, участниците трябва да покажат безспорен талант, фантазия и безупречно представяне на сцената. Всичко друго просто не ме интересува", коментира ветеранът в шоуто.

Златният бутон е възможност, която всеки един от съдиите може да използва само веднъж. Ако го натисне, той изпраща участника директно на полуфинал, независимо от гласуването на останалите трима. По този начин съдиите показват недвусмислено своите фаворити за финал – изпълненията, които са надминали личните им очаквания. Такава възможност има и водещата Мария Силвестър, която все още очаква любимия си талант в петия сезон на шоуто. Във втората седмица от същинските кастинги пред жури и публика своя фаворит избра и нежното попълнение сред съдиите – Михаела Филева. Тя изпрати на полуфинал изпълнение, което не остана незабелязано и от по-опитните й колеги в журито. Михаела замахна с всички сили и натисна златния бутон, което й костваше и счупването на един нокът.

Междувременно през втората седмица от същинските кастинги отношенията между членовете на журито пред камерата, както и в специалната стая на съдиите, все повече се заплитат. Споровете им за това кой е твърде строг и кой - твърде мил с претендентите се разгорещяват с всеки изминал ден. Над 400 таланта се явяват пред журито с надежда да бъдат допуснати до живите предавания, а летвата тази година е вдигната високо от безкомпромисния Любен Дилов-син. Докато Михаела Филева е звездата с най-много "Да"-та към талантите досега, заветното одобрение се чува все по-рядко от устата на Дилов. Асен Блатечки и Ицо Хазарта са балансьорите в групата. "Май сме доста мили и добри. Аз дори използвам думата "сладичка", признава с усмивка актьорът. Ицо е доста умерен към момента в критиките и дори се шегува, че не е редно на сцената на шоуто да се появяват хора, които да изпълняват песните на членове от журито по-добре от самите тях. Рапърът бе на косъм да даде и своя "Златен бутон", но в последния момент се разколеба. Каква е причината за този обрат ще остане загадка до началото на месец март, когато започва петият сезон на най-успешното талант шоу в света.

"България търси талант" вече очаква феновете си и в Instagram, където всеки ден се появяват ексклузивни backstage кадри. Всички желаещи да видят какво се случва зад кулисите на предаването, още преди старта му в ефир, вече имат своя запазена територия в Instagram. На bggottalant с хаштаг #талант звездното жури на формата лично качва снимки от най-интересното по време на същинските кастинги.

"България търси талант" ще се излъчва в ефира на bTV през пролетта. Любен Дилов-син, Михаела Филева, Ицо Хазарта и Асен Блатечки ще оценяват талантите тази година, а техните емоции ще съпреживява отново водещата Мария Силвестър.

Свързани статии