Любен Дилов удари златен бутон на бийтбокс изпълнение

Неочаквани обрати и изключителни млади таланти белязаха 4-ти епизод на “България търси талант”. На кастингите пред жури и публика блесна музикалният гении на младия Станислав, който шашна всички с перфектно изпълнение на една от най-сложните български песни -  “Повей, ветре” на Паша Христова.
“Ти си един от претендентите да спечели това шоу, защото се осмели да изпееш песен, която нито една певица или певец не смее са изпълни вече 50 години”, коментира Асен Блатечки, видимо разчустван от изпълнението на Станислав, чиято мечта е да пее на една сцена с James Arthur.

В петия сезон на “България търси талант” бийтбокс империята успя да пребори най-отявления си противник – Любен Дилов. Епичната му битка с модерното изкуство продължава вече няколко сезона и провокира някои от най-смешните моменти в шоуто.

“Статистиката сочи, че 85% от световния океан остават неизвестни, 99% от Космоса не са изследвани, 90% от човешкия мозък не са ни познати, а един млад човек е склонен да посвети 5 години от живота си, за да се научи да пърди с уста!” и “И Майка Тереза да дойде тук да пърди с уста и на нея ще й кажа „Не”. Това са само част от лафовете, с които Любен Дилов посрещаше бийтбоксърите. До вчера, когато на сцената се случи най-неочакваното.

Изненадващо за всички Траян Христов и Галин Новаков от Велико Търново успяха да преобърнат представата на Любо за бийтбокс, съчетавайки го с гадулка и спечелиха не просто “Да”, а директно място на полуфинал, чрез златния бутон на Любен Дилов.

“Аз мисля, че шоуто спечели от моя златен бутон. След като на мен ми хареса бийтбокс, вие сте просто извънземни”, обясни най-опитният в журито. Шокирана от реакцията му бе Михаела, която прецени изпълнението, като не съвсем ритмично, а нивото на бийтбокса за не много високо. И това далеч не изчерпа изненадите на сцената на най-успешното талант шоу.

Трио Чаушеви - едно семейство, за което животът е музика, успя да трогне журито с любовта и професионализма си. Майка, баща и дъщеря изпълниха авторска песен в оригинална смесица от фолклор и джаз, която впечатли, както зрителите, така и феновете на предаването във Facebook. Над 2600 почитатели коментираха и споделяха изпълнението им на страницата на формата, а след появата им на сцената Ицо Хазарта призна, че е искал да им даде своя златен бутон.

Пет години след първото им участие в “България търси талант” формацията „Дивинитас“ показа впечатляващо огнено шоу, като вдигна градуса на настроението и получи 4 “Да”-та, с които се нареди сред претендентите за полуфинал. “Виждам, че сте доста запалени по вашето изкуство”, пошегува се с тях Ицо Хазарта.
Сред фаворитите на Михаела, Ицо и Асен се наредиха и хип-хоп танцьорките от “Biterzzz”, които внесоха много женска енергия на сцената. Военната им визия провокира Ицо Хазарта да заключи, че модернизацията на българската бойна авиация спокойно може да бъде отложена:  “С такава армия, като вашата, е излишно да се притесняваме от каквото и да било.”

Още за изпълненията в 4-ти епизод на „България търси талант”, както и неизлъчвани кадри от шоуто може да гледате на http://talant.btv.bg/. Ексклузивни бекстейдж кадри от новия сезон на формат ще намерите в Instagram профила на предаването–bggottalent, а екслузивно уеб-съдържание с още емоции, забавление и таланти - в рубриката България търси още талант.

Свързани статии