Лорд Somersby и селфито

Лорд Somersby знае колко е непосилна лекотата на битието да си №1.

Една сутрин се събудил първи, рано, още преди първите петли да са разбрали, че и днес гласните им струни са добре обтегнати и могат с едно отваряне на човката да накарат всяко същество в ябълковата градина да отвори очи.

Още със събуждането, Лордът се усмихнал, протегнал се и намигнал закачливо на красотата до себе си. Причината? През нощта му се родила налудничава идея. Въпреки ранния час, Лордът се обадил на най-добрия си приятел и го поканил на свежа, вкусна закуска.

Идеята, ту идвала, ту си отивала и пак се връщала. Явно й е трябвало време да узрее. Все пак Лордът не бил изпил дори първия си сайдер за деня и не бил напълно събуден.

Налудничава, защото малко са лудите, които отваряли очи преди въпросните петли.

Та на този прекрасен човек звъннал Лорд Somersby, но вместо да чуе отсреща „Добро утро, бойни другарю!” или поне „Спа ли добре, свежа ябълчице?”, чул един сериозен глас, който диктувал:

„Здравейте. В момента не мога да разговарям с вас. Ако ви е ударила ябълка по главата – натиснете едно. Ако сте се подхлъзнали на кубче лед и имате нужда от помощ – натиснете две. Ако ви се танцува – натиснете три. Ако сте си направили селфи – натиснете четири. Ако имате охладен сайдер за пиене – веднага идвам!”

- Четири-пет, четири-пет, четири-пет! – заповтарял Лорд Somersby, натискайки бутоните.

Защото сайдерът му имал чудното качество да е по-вкусен и освежаващ, когато се пие с приятели – независимо от времето и часа. Но по-важното от това да закусиш в компания е да се снимаш как закусваш, да се тагнеш, да се хаштагнеш и да се лайкнеш. Така се родило френдси (#friendsie) – селфи с приятели със сайдер, новата тенденция в социалните мрежи. Все пак лорд Somersby следвал Ким Кардашиян в Instagram и ги разбирал тези работи.

 

Свързани статии