Млади таланти участват в благотворителния джаз концерт на Боби Вълчев от „България търси талант“ в подкрепа на дете

Крисия Тодорова и Жени Кринчева от “България търси талант” ще се включат в благотворителния коледен джаз концерт “Боби Вълчев и приятели”, в подкрепа на деветгодишния Ники, който страда от детска церебрална парализа. На 19.12. на сцената на Sofia Live Club ще се качат още виртуозите на пиано братята Хасан и Ибрахим, както и Мерт Дерменджиев - финалист в “България търси талант”, който ще изпълни собствена авторска композиция. Участник в програмата ще бъде и Мишо Йосифов, а самият музикант и организатор на мероприятието Боби Вълчев ще наблегне на коледни песни с джаз аранжимент, както и на вечни класики от жанра. В зрелищната програма ще се включи и формация “Палячи” с огнено и светлинно шоу. Крисия ще зарадва гостите с български песни, а Жени Кринчева ще изпълни песента “Потомство”, с която спечели първо място в европейския конкурс  "Златни искри" 2021. 

Благотворителният коледен джаз концерт се организира, за да помогне на Ники, който страда от детска церебрална парализа, да събере средства за неговото лечение, което ще се проведе в Полша през юли месец 2022-ра година. Необходимата сума, която трябва да се събере, е 6 000 евро. 

Боби Вълчев е български джаз изпълнител, който дълги години развива своята кариера извън България. Той бе един от участниците в последния сезон на "България търси талант”, а през лятото тази година направи своето първо лятно турне в България - “Животът е джаз”. Боби Вълчев е отдаден и на учителската професия и преподава в музикална школа в Дубай. Сред учениците си има и деца, страдащи от аутизъм, на които помага да се адаптират по-лесно към света чрез изкуството. Воден от любовта към музиката и децата и символиката на коледните празници, джазменът организира благотворителен коледен концерт, с който да помогне на малкия Ники. 

Грандиозният спектакъл ще се проведе тази неделя 19.12.2021 г. в Sofia Live Club, от 19:30 ч.

Свързани статии