Над 1500 таланта се явиха до момента на кастингите за "България търси талант" по bTV

Над 1500 надарени личности се явиха на предварителните кастинги за най-успешното шоу за таланти в света в София, Велико Търново, Бургас, Варна и Пловдив. Последен шанс да станат част от новия сезон на „България търси талант“ по bTV артистичните натури с мечта да се превърнат в звезди ще имат на 18 май в столицата. Финалните прослушвания ще се проведат от 9:00 часа сутринта в Парк хотел „Москва“ и на тях могат да се явят надарени кандидати без ограничения във възрастта и жанра, дори без предварително записване. Един от тях може да се превърне в най-скъпо платения артист у нас като спечели голямата награда от 50 000 лева само с три впечатляващи появи на сцената.

До този момент екипът на „България търси талант“ се срещна с надарени кандидати в различни артистични области. Сред любопитните персонажи бяха човек-калкулатор, мъж, който прави шоу със сапунени мехури, „Индиана Джоунс“ с крокодил и змии, както и пианистка, композираща нетипична музика. Специална изненада за журито е подготвил най-силният мъж в България, който може да носи 650 кг. на гърба си, а streetstyle футболист обеща да танцува с топка, без тя да докосва земята. Своята уникалност демонстрира и фолклорна формация, влязла в топ 10 на най-популярната канадска класация за етно музика.

Сред желаещите да се качат на сцената на „България търси талант“  бяха мъж, който може да глътне всичко - от стотинка до топка за билярд… и да го върне обратно. Уникален номер демонстрира 60-годишна балерина от Москва, която лети над сцената. Тя ще се конкурира за вниманието на милионите зрители на bTV с арфистка, свиреща на двуметрови кокили. На предварителните кастинги за най-успешното шоу за таланти в света се явиха имитатор на Боно,  българи, покорили Америка с уникална акробатика, човек – каучук с изумителна гъвкавост и народна певица, чийто глас е с 3 октави по-висок от този на Валя Балканска.

Екипът на шоуто отчете сериозен интерес и от чуждестранни изпълнители, които искат да покажат талантите си и пред българска публика и да спечелят голямата награда от 50 000 лева. До момента уменията си успяха да демонстрират хора от Англия, Румъния, Австралия, Америка, Испания, Италия, Украйна и Русия. 

„България търси талант“  се реализира от продуцентския екип на bTV, който стои зад успеха и на емблематичните формати „Гласът на България“ и MasterChef България. Шоуто е по лиценз на световния формат Got Talent, който през 2014 г. влезе в книгата на Гинес като най-успешното шоу в своя жанр в света. Създаден през 2006 г. от Саймън Кауъл, форматът днес се излъчва в над 60 държави по света.

Свързани статии