Първите финалисти в "България търси талант" са спортен клуб "Орел" и Илия Маринов

Финалистите от СК "Орел" - Айтос

На 17 април bTV излъчи първата полуфинална надпревара в "България търси талант”. В края на живото предаване линиите за гласуване бяха отворени за 10 минути.

Само преди няколко минути, след драматична развръзка по време на първия елиминационен епизод, станаха ясни и първите полуфиналисти. Безапелационният победител, който спечели най-много зрителски гласове и правото да отиде на финал, е изпълнението на Маргарита, Мария, Десислава и Янислав или гордостта на гр. Айтос - спортен клуб "Орел". И докато техните сълзи бяха от радост, то тези на Лидия Стаматова бяха от мъка. 10-годишното момиче от Бургас получи подкрепата само на Хилда Касазян и не можа да пребори с другия талант Илия Маринов в очите на Любен Дилов-син и Маги Халваджиян.

От шоуто отпаднаха:
-    Rio Crew
-    Христо Кирилов
-    Лидия Стаматова
-    Иван Дзедзов и Мария Стоименова
-    Beat Strings
-    Йордан Кралев
-    Тени Омеде
-    Hill Creeps

Участието на кандидат-талантите в шоуто обаче не свършва дотук. Всяка седмица от "България търси талант” отпадат по 8 участници, но техните фенове, както и тези на предаването и интернет потребителите, могат да върнат един от тях на сцената на шоуто за още едно изпълнение. Всеки четвъртък след 22 часа на talant.btv.bg в специалната секция на онлайн играта "УЕБ талант на България” ще се появяват видеа с изпълненията на отпадналите участници от съответния полуфинал. Потребителите на сайта ще имат възможност да гласуват за любимците си цели 24 часа, след което талантът, чието изпълнение е събрало най-много положителни гласове, ще бъде провъзгласен за "УЕБ талант на седмицата”. Накрая, след последния полуфинал, титлата "УЕБ талант на България” ще спечели един от шестте "УЕБ таланти на седмицата” - този, който е събрал най-висок вот в сравнение с резултатите на победителите от всички седмици.

Наградата за победителя е участие във финала на предаването, където ще има възможността отново да представи своя номер и да получи специалната купа "Уеб талант на България". Това, обаче, НЕ му дава право да се състезава за голямата награда на "България търси талант".

Свързани статии