Първият полуфинал идва с първите 10 кандидати за титлата "талант на България"

На 17 април bTV започва излъчването на полуфиналната надпревара в "България търси талант". Всеки вторник от 20:00 часа в продължение на два часа кандидатите за титлата "талант на България” ще имат възможност да представят пред журито, публиката и телевизионните зрители своите умения и нови номера и да докажат защо заслужават да спечелят наградата от 60 000лв. 

В края на всеки лайф, в продължение на 10 минути, линиите за гласуване ще бъдат отворени. Номерът, който спечели най-много гласове отива на финал. Номерата, които се подреждат на второ и трето място ще трябва да чуят "присъдата" на журито в състав Любо, Хилда и Маги, и само едното изпълнение ще се пребори за правото да участва на финала. Резултатите от гласуването ще стават ясни всеки четвъртък от 21:00 часа. 

Зад кулисите на "България търси талант" вълнението не може да се опише с думи, затова феновете на шоуто ще могат да станат свидетели на живо на силните емоции бекстейдж. Всеки вторник от 20:00 часа всичко, което остава скрито от погледа на зрителите пред телевизионните екрани, ще се излъчва ексклузивно на voyo.bg - първата легална българска онлайн платформа за разнообразно и ексклузивно видеосъдържание. 

Близо 400 души бяха допуснати до същинските кастинги на "България търси талант”. От тях 169 изпълнения получиха позитивните коментари на журито, но само 60 се сдобиха с тяхната благословия да продължат на полуфиналите.  

Първите 10 участници в полуфиналите са:

- гордостта на Варна - морските сирени "Rio Crew"
- най-възрастния танцьор в шоуто – 84-годишният Иван Дзезов, и неговата партньорка Мария Стоименова 
- Момчето от Африка - Тени Омеде, което впечатли с любовта си към българската рок музика и с бе кръстен от феновете "нигерийският Данчо Караджов...” 
- най-бързата китара на Троян Христо Кирилов - един талант, който се запознава с жена си в телевизионното шоу "Давай поженимся” в Русия,  а след участието му в "България търси талант" му се роди дъщеря 
- човекът с многото гласове Илия Маринов, който строи домове край брега на морето, не мечтае да става звезда, а да построи дом и за себе 
- Гордостта на Айтос е акробатиката, а гордостта на Спортен клуб "Орел" са Маргарита, Мария, Десислава и Янислав. 
- Най-популярният бургаски талант в момента е Йордан, известен като Мистър Гага и не заради перфектния си танц, а заради смелостта да направи нещо щуро на сцената
- Лидия Стаматова е едва на 10 години, но изпя “Listen” на Бионсе все едно вече 10 години е на сцената
- Към полуфиналите на "България търси талант” продължиха и две момчета, които изживяха истинска драма. От петима те останаха ... двама. Дениз и Съби се явиха на кастингите заедно с фаворитите от първи сезон – Street Dust. Но журито реши да даде шанс само на тях двамата и те са решили да разбият зрителите под новото име Beat Strings. 
- На сцената ще се качат и Hill Creeps

Свързани статии