Полуфиналистите от “България търси талант” TRIGAIDA  с голям концерт в София на 26 май

Една от най-актуалните български музикални формации - TRIGAIDA, ще изнесе голям концерт в столичния Sofia Live Club  - в четвъртък, 26 май. Музикантите, които станаха популярни с участието си в “България търси талант” по bTV, ще представят за първи път на живо съвсем новите си композиции. Към групата ще се присъединят и певици от НУФИ "Широка лъка", които ще внесат допълнителен заряд и магията на сцената. Присъстващите ще могат да се насладят и на специалните атмосферични визии и анимации. 

TRIGAIDA  ще  изпълнят и любимите на феновете парчета от супер успешния им дебютен албум “ELATE”. Творбата смесва традиционен български фолклор със съвременна електронна музика, откъдето идва и оригиналното жанрово определение фолктроника. Той е вдъхновен от различни музикални направления, сред които - джаз, уърлд мюзик и неокласика. През 2021 г. албумът задълго се задържа на първо място в чартовете на радиостанциите в САЩ. 

TRIGAIDA  събира на едно място трима разнородни музикални таланта, намерили общ език в интерпретацията на традиционната народна музика, като добавят щипка индивидуалност и модерен звук. TRIGAIDA са Иван Шопов (програминг),  мултиинструменталистът Георги Маринов - Хорхе (гайда и диджериду) и Ася Пинчева (вокали).

2022 година започна силно за тях с участието им на Експо 2020 в Дубай. Последва престижният полуфинал на осмия сезон на “България търси талант”, след който тримата отпътуваха за фестивала в Шуша, Азърбайджан. 

Билетите за концерт на TRIGAIDA на 26 май вече са в продажба.

Свързани статии