Последен полуфинал в 5-ти сезон на “България търси талант”

Броени дни остават по последния концерт на живо преди финала на 5-ти сезон на “България търси талант”. Само две са свободните места в списъка с финалисти. Кои изпълнители ще имат шанса да ги заемат, ще решат зрителите на шоуто на 29 май.

Сред последните 9 изпълнения, авторите на които се надяват да спечелят сърцата на зрителите, са акробатите от клуб "Стефан Данчев", чието изпълнения ще влезе в пряка конкуренция с  това на танцьорите  акробати Хакан и Рамадан от дуета “Last Shot”.  Традиционно оспорвана ще е и битката при певците. В нея ще се включи един от най-младите и очарователни таланти – 6-годишният Кристиян Менев от Велико Търново, който трогна журито с изпълнение на песента “Аз съм звезда” и с мечтата си да намери банда, с която да се изявява по световните сцени. За втори път своето място на финал ще се опитат да спечелят и момичетата от ангелогласния квартет "Захир". Те имат опит на сцената на "България търси талант" от предишен сезон на шоуто. Дали този път ще успеят да стигнат до финал, ще решат зрителите в неделя. Техният избор ще бъде решаващ и за музикалния дует Виктор и Момчил, както и за певицата Антония Дерменджиева  - те получиха подкрепата на журито по време на театралните кастинги, а на 29-и ще се борят и за гласовете на феновете. С нов авторски спектакъл, на сцената на шоуто ще се завърне и един международно признат български талант. След като с модерното си изкуство впечатли поп иконата Мадона и нейния екип, идната неделя Красимир Марчев ще се опита да изненада приятно и българските си фенове. С мултимедийното си изкуство фотографът от Бургас вече е спечелил вниманието на Мадона, която включва проекта му в своята платформа за млади таланти. В последния полуфинал Красимир и екипът му ще се състезават и за признанието на българските зрители наред с артистите от “Мечтания анимейшън тийм” и младата шампионка по художествена гимнастика и модерен балет - Франциска Миоле от Германия.

Последните 9-ма финалисти репетират усилено за концерта на 29-и май с надеждата имената им да бъдат включени в списъка с финалисти в “България търси талант”. 12-те изпълнения, които вече получиха шанса да се борят за наградата от 50 000 лева и титлата “Талант на България” са: певецът Християн Ненов, бийтбоксерът Искрен Тончев-Искрата, контратенорът Димитър Арнаудов, музикантите от “Виво Монтана”, вокална група “Бижу”, певицата Жаклин Таракчи, певците от “Нова музика”, певецът Данчо Кузманов, гимнастичката Дара Стоянова, музикалния дует Мирела и Пресияна, певецът  Асен Рашков и танцува група “Пловдивъ”.

Гости на последния полуфинал ще бъдат рапърът и композитор Бобо, със специално подготвено за шоуто изпълнение, група Ice Cream, които наскоро поставиха рекорд за Книгата на Гинес, както и финалистът в едно от изданията на America's Got Talent – цигуларят Svet. Светлин Радославов – Svet участва в седми сезон на America's Got Talent, където един от членовете на журито - Хауърд Стърн, заявява, че българинът е най-добрият цигулар, който някога е чувал. 

Свързани статии