Приключиха същинските кастинги на “България търси талант”

Сълзи от радост, но и от разочарование, заляха сцената на “България търси талант” в последния ден от същинските кастинги пред жури и публика. Михаела, Асен, Ицо и Любо избраха полуфиналистите, които ще имат шанса да покажат таланта си в живите предавания и да спечелят 50 хиляди лева. В петото юбилейно издание на шоуто в България до кастинги пред жури и публика бяха допуснати рекорден брой участници.

“Тази година имаме повече участници от всеки друг път – конкуренцията беше много сериозна. Въпреки огромния брой претенденти, журито реши, че в петото юбилейно издание на формата до полуфинал ще допуснат само изключителни таланти”, коментира креативният продуцент на шоуто Николай Йорданов.

“От талантите, които одобрихме по време на същинските кастинги едва 2/3 отиват на полуфинал. Решението ни беше трудно и аз лично съжалявам за много от участниците, които трябваше да изпратим вкъщи. Тежко ми беше да се разделя с тях, но с останалите съдии единодушно решихме, че тази година на полуфинал ще изпратим  само най-добрите”, коментира Асен Блатечки.

След дълги часове на обсъждане и спорове журито избра участниците, които ще получат шанса да се качат на сцената на живите предавания и да покажат още веднъж таланта си. Кои са те, зрителите ще видят от 6 март по bTV от 20.00 часа.  

“С Асен Белтечки, Михаела Филева и Ицо Хазарта твърде често се усещаме, че колкото и да са високи претенциите ни към участниците в шоуто, виждаме срещу нас, на сцената, наистина симпатичния творчески дух на нацията. И нему е присъща, преди всичко останало,  нережисираната  добронамереност. Не просто търпимост, а симпатия и разбиране към различния и към неговия стремеж да се изрази, изкаже или просто изпрати послание. Може би и за това петото издание на „България търси талант” се очертава да е рекордьор по допуснати до полуфиналите участници”, разказа ветеранът в шоуто – Любен Дилов-син.

Вижте какво сподели Ицо Хазарта пред Диана Любенова за първото си участие като съдия в телевизионно шоу вижте тук

Свързани статии