Същинската надпревара в "България търси талант" започва на 14 април от 20ч. по bTV

На 14 април bTV започва излъчването на полуфиналната надпревара в "България търси талант". Всеки понеделник от 20ч. в продължение на два часа кандидатите за титлата "талант на България" ще имат възможност да представят пред журито, публиката и зрителите своите умения и нови номера и да докажат защо заслужават да спечелят наградата от 60 000лв. Същинската надпревара за титлата "талант на България" ще се проведе в студийния комплекс "Аско Деница", където вече приключи строежът на декора и сцената, които този сезон са близо два пъти по-големи от предишния.

За първи път в историята на "България търси талант" полуфиналите ще бъдат 6. Този сезон и броят на финалистите ще бъде по-голям – вместо 10, както досега, те ще бъдат вече 12.

По нов начин ще се избират и победителите в полуфиналите – освен със смс и телефонно обаждане, както беше досега, зрителите ще могат да гласуват и онлайн на официалната страница на предаването. За първи път гласуването ще продължава няколко дни, а линиите ще се затварят в началото на живото предаване в четвъртък от 21:30ч. Изпълнението, което спечели най-много гласове отива на финал, а тези, които се подреждат на второ и трето място ще трябва да чуят "присъдата" на журито в състав Любо, Ваня, Есил и Асен и само едното изпълнение ще се пребори за правото да участва на финала.

По традиция вълнението зад кулисите на "България търси талант" ще бъде предавано на живо и на официалната страница на шоуто – talant.btv.bg и на voyo.bg. За втори пореден път отпадналите от шоуто участници ще имат възможността да се преборят и за титлата "Уеб талант на България".

Кои таланти ще се състезават помежду си на полуфиналите, става ясно утре - 10 април, от 21:30ч. по bTV! В епизод 12 Любо, Асен, Есил и Ваня ще определят кои от одобрените на кастингите участници наистина заслужават да излязат на сцената на големите спектакли на живо!

Свързани статии