Същинската надпревара в "България търси талант" започва на 19 април от 20:00 часа по bTV

На 19 април bTV започва излъчването на полуфиналната надпревара в "България търси талант". Всяка неделя от 20:00 часа в продължение на два часа кандидатите за титлата "Талант на БългарияЮ ще имат възможност да представят пред журито, публиката и зрителите своите умения и нови номера и да докажат защо заслужават да спечелят наградата от 60 000лв. Същинската надпревара за титлата "Талант на България" ще се проведе в студийния комплекс в Герман, където вече приключи строежът на декора и сцената.

За второ поредно издание полуфиналите в "България търси талант" ще бъдат 6, а броят на финалистите - 12. Победителите в полуфиналите ще бъдат избирани с телефонно обаждане или с изпращане на смс, което ще продължи до началото на живото предаване в понеделник от 21.30 часа. Изпълнението, което спечели най-много гласове, отива на финал, а тези, които се подреждат на второ и трето място ще трябва да чуят "присъдата" на журито в състав Дарина, Илиана, Ники и Иво, но само едното изпълнение ще се пребори за правото да участва на финала. Събитията на сцената на "България търси талант" могат да бъдат проследени успоредно с ефирното излъчване и на онлайн платформата voyo.bg.

По традиция вълнението зад кулисите на "България търси талант" ще бъде предавано на живо в неделния ден на официалната страница на шоуто – talant.btv.bg. За трети пореден път отпадналите от шоуто участници ще имат възможността да се преборят и за титлата "Уеб талант на България". Миналогодишният носител на онлайн отличието – групата Electra Crew – тази година е полуфиналист в шоуто.

На 19 април, зрителите на bTV ще имат възможността да видят на живо 10-те нови изпълнения на първите полуфиналисти. Сред тях са една малка, стегната, ботевградска армия от Младежки духов оркестър и мажоретен състав към читалище "Христо Ботев", авторите на неповторими стихове - дуото Райна Ботева и Иван Димитров, или както сами се наричат – Чучулигата и Айя, носителят на "златен бутон" заради умението си да композира на момента – Деян Асенов, софийското попинг чудо Атанас Атанасчев, разкъсалите залата от аплодисменти по време на същинските кастинги Latin Force, човекът, създаващ съвършен природен съраунд - габровският бийтбоксър Димитър Пенчев, практикуващите най-българското бойно изкуство и носители на редица престижни титли -  Bul Kempo, музикалното чудо от Троян - Радко Петков, колегата на Супермен, Спайдърмен, капитан Америка, Батман и Никола Тесла, видинчанинът, който не се страхува от високото напрежение – Иван Чукарски, и варненските владетели на магията – дуо "Арсен".

Свързани статии