Скандал сред журито беляза епизода с резултатите от третия полуфинал на "България търси талант"

Вчера вечерта - 4 май, bTV излъчи третото резултатно шоу в четвъртия сезон на "България търси талант". То премина под знака на много сълзи за участниците и най-вече на размяна на критики и неприятни реплики между членовете на журито.

Участниците, които продължават към финала са деца – събралият най-много зрителски гласове бийтбоксър Леон Петков и малките акробати от Tapia Dance House, които отстраниха гайдарски състав "Диньо Маринов". До този резултат обаче се стигна след поредица от скандали и неприятна размяна на думи сред журито. Дарина и Иво застанаха на страната на варненци, а Илиана и Ники на малчуганите от София. За първи път този сезон в действие влезе правилото, че при равен резултат след гласуването на журито на финал отива участникът, класиран на второ място от зрителите.

Драмата сред журито започна с качването на сцената на леля Мария, която се яви на същинските кастинги на шоуто тази година. Нейното присъствие още тогава породи конфликт сред членовете на журито. В крайна сметка, и въпреки че не продължи напред в шоуто, на леля Мария й бе даден втори шанс да покаже дали нейните песни са изкуство или не. Вчера вечерта тя и Иво Сиромахов представиха своя "сингъл", който предизвика остра реакция от страна на Илиана Беновска. "Гневният лъв", както А. Кадиев определи журналистката, заяви след изявата на леля Мария и Иво: "Вашето не знам как може да се нарече поезия. За мен това е цинизъм, пошлост. Нямате право, ние също, да адмирираме подобни словеса... Свободата на словото не означава словоблудство, злоупотреба с ценностите, с идеалите. Свободата на словото е красота". Иво Сиромахов пък определи коментара на Илиана като "завист".

Все още афектирана от събитията, Илиана продължи да говори по темата и във финалните минути на шоуто, когато трябваше да вземе решение кого да подкрепи. Това доведе до размяна на остри реплики между двете дами в журито. След като Дарина не издържа и призова Илиана най-после да даде своя вот, журналистката реагира с думите - "Аз имам право да изразя мнението си, а не да робувам на щампата, на която може би ти робуваш". "Избери си друг формат да проповядваш" – контрира Дарина. "Аз имам свой формат. Занимавам се с политика" – отвърна Беновска, което предизвика Дарина до краен предел и тя отговори – "Затова не ти е мястото тук."

Дали страстите между членовете на журито ще продължат да се разгорещяват, зрителите на bTV ще видят тази неделя от 20.00 часа, когато предстои четвъртият полуфинал в четвъртия сезон на шоуто!

Свързани статии