Започват полуфиналите в "България търси талант"

Кастингите в "България търси талант” вече са в миналото и е ред на същинското състезание! Тази вечер от 20:00 часа само в ефира на bTV ще можете да гледате първия полуфинал между одобрените таланти. Полуфиналите ще бъдат общо пет, на които ще бъдат избрани по двама финалисти. Директно към финала се отправя талантът, който събере най-много от гласовете на зрителите. Вторият и третият в класацията на зрителите ще се изправят един срещу друг пред журито, което ще избере кой от тях да бъде другия финалист. До заветния финал на 24 май ще се преборят само 10 талантливи участници.

“Това шоу, за разлика от много други, не е на принципа "продай си къщата и изпращай sms-и”. Гласува се само в рамките на 10 минути”, обясни Любен Дилов. Вече всичко е в ръцете на зрителите, допълни той и поясни: "Пак ги имаме тези хиксове, можем да спрем изпълнение, можем да коментираме, но не можем да отсъдим "да” или "не”.

"Хората оцениха чистоплътността в предаването, за което аз мога да гарантирам с двете си ръце”, каза Хилда Казасян, коментирайки огромния интерес на зрителите към предаването. "Наистина, виждайки нас самите, нашият подход към всичко това, начинът по който е създадено предаването, екипа, от който аз съм изключително впечатлена – едни млади, интелигентни, навити, с чувство за вкус за мярка хора - аз мисля, че това се усеща и се оказа, че не сме чак толкова зле, колкото аз си мислех преди това предаване, като масова култура.”

"Медиите имат една важна задача: да държат народа в състояние на постоянно развеселен идиот, за да може той да бъде управляван по-лесно”, каза Любен Дилов. "Това шоу обаче има един друг елемент, който е важен, и той е, че в него има автоирония. Има автоирония с основния принцип на глобалното село „петнадесетте минути слава, които се полагат всекиму”. Саймън Кауъл го е измислил гениално: всеки – независимо от пол, характер, възраст, умения, жанрове, в които се явяват, професионалисти или аматьори - има възможност за своите 15 минути слава. Това е заразително, страшно заразително. Много хора се явиха, които казаха "Аз нямам представа дали съм талантлив, просто дойдох да видя”.

"Сега започва интересното”, смята Хилда, "аз от собствен опит казвам, че адреналинът, който ти дава живото изпълнение, той може да бъде страхотен помощник, да подкрепи таланта ти. Много е важно дали те ще използват този адреналин.”

Членовете на журито разкриха, че от тази вечер талантите ще се изявяват на съвсем различна сцена – много по-бляскава, със страхотни технически съоръжения. Те обясниха, че хората от екипа на предаването помагат много на талантите, но без да се намесват в номерата им и да ги променят.

"Въпреки че шоуто има само три сезона в Англия, където стартира, то вече е много популярно. Мисля, че и тук ще стане така”, смята Любен Дилов и обясни, че в Англия кастингите за следващия сезон на шоуто се провеждат в същото време, в което се излъчват лайфовете на текущия сезон. "Те използват пика на интереса. Там в град се явяват по 15 хил. Душ”, каза Дилов –син. "Там има нещо, което тук не се случи, но може в следващите сезони да се случи, и това е състезанието между градовете – кой ще излъчи повече таланти – Пловдив ли, Бургас ли, Варна ли, докато стигнем до Габрово и Севлиево, където нещата са кървави. Има много потенциал за развитие това шоу. Вижте как един формат, който навремето наричахме "вечер на таланта" англичаните са го взели и са го превърнали в световен хит.”

Членовете на журито не смеят да говорят за фовирити, въпреки че вече са видели по веднъж участниците. "Не може да се прецени. На предварителните кастинги много хора не са се представили толкова добре, а когато ние ги гледахме, правеха уникални неща. Мен ме е страх, че на лайфовете някои от тях ще се издънят заради адреналина. Други, които сме сметнали, че нямат достатъчно потенциал, ще направят чудеса. Непредвидимо е. Затова е интересно”, каза Маги Халваджиян.

Гледайте "България търси талант” тази вечер, 19 април, от 20:00 часа само по bTV!
Свързани статии