Запознай се с...: Дуо "Sense"

Име: Дуо "Sense" - Елена Костадинова и Даниела Костадинова
Възраст на членовете: 18 и 39 г.
Местоживеене: с. Крушаре
Интереси:
E: Изкуство, спорт, наука. Обичам да чета книги и да научавам повече за заобикалящия ме свят.
Д: Интересувам се от различни неща, защото съм любознателен и креативен човек. Най–вече това, което привлича интереса ми, са изкуствата (особено цирковото), музиката, спорта. Занимавам се с уеб дизайн. Доставя ми удоволствие да правя красиви неща.

Как оценявате вашия талант по десетобалната система и защо?
Е: На своя талант бих дала оценка "8", защото номерът, който представяме, е изключително труден и не може да се направи от всеки един човек. Поради тази причина аз оценявам високо своя талант, макар че в света сигурно има и хора с по-голям талант от моя.
Д: Не мога да преценя точно каква оценка да дам на таланта си, но имайки предвид колко години труд съм положила, усещането вътре в мен е за "10". Всичко става с много желание и любов. Но, все пак, винаги съм си казвала, че мога и повече и съм критична към себе си.

За какво мечтаете в професионален план?
Е: Искам да усъвършенствам своите качества и умения, да разгърна потенциала си до най-висока степен и да съм полезна на обществото с това, което правя.
Д: Откакто се помня мечтата ми е да съм на сцена. Мога да кажа, че осъществих тази своя мечта. Наложи ми се за няколко години да прекъсна сценичните си изяви и това беше доста труден момент за мен. Животът е борба и аз никога не се отказах от това, което ме прави щастлива и продължих твърдо напред. Мисля да продължа да се занимавам с цирково изкуство и да радвам публиката с прекрасни изпълнения.

Имам и една друга мечта, която си бях пожелала преди време, а тя е да обучавам деца на цирково изкуство. Сигурна съм, че има много талантливи деца, които мечтаят и искат да са на сцена. Ще е прекрасно, ако успея да осъществя тази своя цел, защото няма достатъчно места, където децата да могат да се занимават с изкуство, особено в провинциалните градове.

Така, ако един ден сляза от сцената, с радост бих се раздавала за талантливи деца.

От какво или кого черпите вдъхновение?
Е: По принцип се вдъхновявам най-вече от хора, които са постигнали нещо в живота си и които са се изградили като личности. Такива хора ме карат вътрешно да поискам да стана като тях. Но понякога и самите обстоятелства, самият начин на живот те карат да бъдеш непримирим и да искаш да промениш своя живот.
Д: Харесва ми да виждам усмихнати и щастливи хора. Преди години, когато прекъснах сценичните си изяви, моето вдъхновение бяха едни хора, които гостуваха в "Шоуто на Слави". Спомням си за една писателка, на която съпругът и беше забранявал да пише. Тази жена разказваше как той и е счупил пръстите с чекмедже. Бях потресена, но това, което ме вдъхнови беше нейната вяра, воля и себеотстояване. Човек, трябва да остане верен на себе си и нищо да не му пречи да бъде това, което е.

Вдъхновение ми дава сплотеноста в семейството, между хората, музиката и природата.

От какво се притеснявате/страхувате?
Е: Аз не се страхувам от нищо. Няма нещо, което да ме накара да приведа глава и да се чувствам безсилна. Мисля, че съм достатъчно силен човек, който дори и да таи някакви страхове в себе си, на всяка цена ще се пребори с тях.
Д: От непредвидими неща с лоши последици.

Трудностите биха ли ви накарали да се откажете?
Е: Не, напротив, трудностите биха ме накарали да съм още по-борбена и да не се предавам. Според мен трудностите и изпитанията в живота възникват при хората, които наистина имат волята да се справят с тях.
Д: Никога! По-сладко е, когато си се преборил достойно и си постигнал това, което искаш.

Каква е тайната на успеха според вас?
Е: Тайната на успеха е човек винаги да бъде упорит и да постига целите си, да знае какво иска от живота и да не се страхува да преследва мечтите си. Само така той ще успее да си проправи път към успеха.
Д: Човек трябва да е честен със себе си и с другите. Да е напълно откровен и да знае какво иска в живота. Много да обича това, което прави и да влага любов, труд и положителна енергия. Подкрепата на близки хора и приятели също е част от успеха.

Какво могат да очакват зрителите от вас и с какво ще ги изненадате?
Е: Зрителите могат да очакват и най-неочакваното от нас, защото ние сме решени да направим това, за което сме дошли. Ние ще направим това, което най-добре умеем. С общи усилия и труд ще намерим начин да осъществим нашата мечта – да накараме публиката и всички останали зрители, както и цяла България, да се гордеят с нас!
Д: Зрителското око е ненаситно и за да бъде един артист на ниво, то той трябва винаги с нещо да изненадва публиката. Така и ние сме подготвили нови интересни неща в нашия номер.

Свързани статии