Запознай се с...: Latin Force

Име: Latin Force

Възраст на членовете: от 20 до 38 г.
 
Местоживеене: гр. София (танцьорите са с настоящо местоживеене в гр. София, но повече от половината са от различни градове – Пловдив, Търговище, Благоевград, Хасково)
 
Как оценявате вашия талант по десетобалната система и защо?

Талантът е уникална дарба, която е безценна. Нашите шоу програми са наистина изключителни по рода си не само в България, но и в световен мащаб. Ето защо и участваме в този телевизионен формат. Идеите ни са новаторски и са реализирани за пръв път на сцена именно от нас. Представяме множество авангардни ефекти, които насищат възприятието на зрителя и го карат да стане част от действието. Показваме не само танц. Целта ни е цялостното въздействие от новаторски костюми, реквизит, уникални визуални и аудиоефекти в един общ спектакъл. Доказали сме се на международната сцена и е време е да покажем какво можем и у нас. 

Танцуването е талант, който винаги е съпроводен и с много труд. Освен това, за да танцуваш, трябва и да си музикален. Почти всички членове на тима ни се занимават професионално с танци повече от 10-15 години и в момента влагат цялата си енергия и талант в хореографиите, които представяме в "България търси талант".
Някои от тях са шампиони на България и Румъния, полуфиналисти на две Световни първенства по салса в САЩ, достигнали до 13-о място в света. Други са представяли България дори и на престижното Световно състезание по спортни танци в Blackpool - Великобритания.

За какво мечтаете в професионален план?

Мечтаем много и то в няколко насоки.

В краткосрочен план мечтите ни са насочени към успешното реализиране на продукциите, които планираме за този сезон. Бихме желали повече хора да видят нашите спектакли. Именно това ни подтикна да участваме в "България търси талант".

В дългосрочен план, като преподаватели, мечтаем да научим хората да общуват с езика на танца. Активността изчезва, социалният контакт също, хората се отчуждават и обезсърчават. Ние мечтаем да възродим всичко загубено от съвременния живот, като върнем интереса на хората към една от най-древните социални и емоционални форми на общуване, а имено танца.

От какво или кого черпите вдъхновение?

Вдъхновението не може да се обясни. То е резултат от средата, в която живеем. Ние сме част от едно голямо семейство на танцуващи хора, споделящи емоция и радост. Те са нашето семейство, което ни вдъхновява да търсим все по-големи предизвикателства на сцената и да надминаваме себе си всеки път.

От какво се притеснявате/страхувате?

Искаме да се докоснем до масовия български зрител. Това е голямо предизвикателство в днешно време, поради комерсиализацията на много ценности и изкривяването на възприятията на съвременния човек. Страхуваме се, че не всеки е готов да приеме това, което даваме на сцената, а то е от сърце и за всички. Най-много боли несподелената любов на масовата публика.

Трудностите биха ли ви накарали да се откажете?

Трудностите са наше ежедневие. Свикнали сме да се борим с много труд и дългогодишни усилия. От повече от 10 години сме фактор на българската танцувална сцена и трудностите вече са наш приятел.

Каква е тайната на успеха според вас?

Успехът се гради с много жертви и усилия. Някои от нас са работещи хора, които в рамките на деня имат професии и то сериозни, а след работно време се отдават на удоволствието на танца и преподаването. Така получаваме най-доброто и от двата свята – бизнесът среща изкуството и забавлението всеки ден!  

Какво могат да очакват зрителите от вас и с какво ще ги изненадате?

Зрителите трябва да се подготвят за нещо ново, различно и уникално – спектакли, които надминават всякакви очаквания, докосват душата и грабват вниманието за един момент, в който времето спира. Всеки път сме различни и неочаквани. Това разбира се ще може да видите само, ако гласувате за нас. Ще оправдаем всеки един глас – обещаваме :)

Свързани статии