Запознай се с...: Националния отбор по естетическа групова гимнастика

Име: Национален отбор по естетическа групова гимнастика
Възраст: от 17 до 27 г.
Местоживеене: гр. София
Интереси: Спорт

Как оценявате вашия талант по десетобалната система и защо?

Нашия талант оценяваме със  „7”, защото винаги може повече, а ние се стремим към съваршенство. Повечето хора биха казали, че това не е талант и може да бъде постигнато от всеки, но аз съм далеч от тази мисъл. За това, което правим, е нужен огромен талант, освен всички други качества, които трябва да притежава една гимнастичка в нашият спорт. Както са казали хората "От всяко дърво, свирка не става"!

За какво мечтаете в професионален план?

В професионален план мечтаем за върхов момент в нашата кариера, а именно Златен медал от Световно първенство, което ни предстои в началато на другия месец на Фариорските острови.

От какво или кого черпите вдъхновение?

Всяка една състезателна година ни вдъхновява различно нещо. В зависимост от него ние правим нашите съчетания, така че да пресъздадем нечия история или култура и чрез движенията си да я поднесем по-най-добрия начин на публиката.

От какво се притеснявате/страхувате?

Притесняваме се най-вече от травми, тъй като това е единственото нещо, което би възпрепятствало нашата работа. В момента имаме две контузени гимнастички и подготовката ни протече доста трудно. Не се страхуваме от провал, защото не смятаме, че можем да определим загубата като такъв. Продължаваме напред и нагоре!

Трудностите биха ли ви накарали да се откажете?

Имали сме много трудности по пътя си, но никога не сме се отказвали... няма и да се откажем. Напротив, трудностите само могат да ни стимулират.

Каква е тайната на успеха според вас?

Тайната на успеха е в сплотеността на отбора и любовта ни към това, което правим. Всички ние имаме една цел и я следваме докрай. Някак си с времето сме се научили, че ако не сме заедно и не си помагаме едни на други, нищо нямаше да е същото :)

Какво могат да очакват зрителите от вас и с какво ще ги изненадате?

Зрителите на „България търси талант” могат да очакват грандиозно съчетание по музика на „Ку-Ку Бенд” и миналогодишната ни композиция, с която завоювахме сребърните медали от Световното първенство в Москва.

Свързани статии