Запознай се с...: Радко Петков

Име: Радко Чавдаров Петков

Възраст: 14 г.
 
Местоживеене: гр. Троян
 
Семейно положение: Неженен/Необвързан
 
Интереси: Музиката и само Музиката!

Как откри таланта си? В детската градина госпожата по музика - Таня Генова, често ме избираше да съм солист. На 6 години заедно с Хайгашод Агасян изпяхме неговата "Песен за приятелството". Тогава усетих, че съм по–специален. Обади се на сегашния ми вокален педагог - Мариета Жекова, и ме предаде в ръцете й... И вече осем години сме тандем.

За какво мечтаеш в професионален план? Да се занимавам сериозно и професионално с музика. Мечтая да завърша тонрежисура, да имам собствено студио, да правя песни с много мои приятели и известни български гласове. А защо не и да съм един от солистите на Ку-Ку Бенд? Ще следвам мечтите си…

От какво или кого черпиш вдъхновение? От моя вокален педагог, добър приятел и професионалист Мариета Жекова. Човекът, който добре ме познава, усеща, разшифрова и предвижда.

От какво се притесняваш/страхуваш? "Страхувам се" - на сцената от "вълци единаци", които дори и чрез "песента си" не мога да превърна в приятели. Защото само там, в НЕЯ съм истински герой от една "Приказка безкрай", наречена МУЗИКА!

Трудностите биха ли те накарали да се откажеш? Никога, за нищо на света! Напротив, те ме предизвикват и амбицират да се доказвам. Мога да обобщя всичко с едно изречение, с което Жекова завършва всеки мой вокален урок – НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!

Каква е тайната на успеха според теб? Осъзнат талант, благодарност, че го имаш, че си "белязан от небесата" и труд, труд и пак труд! ... И ХРАНАТА Е ВАЖНА! "Гладен Мечо хоро не играе и песен не пее!"

Какво могат да очакват зрителите от теб и с какво ще ги изненадаш? Неочакваното. Често съм непредвидим и за самия себе си. Харесва ми да импровизирам, както и да бъда предизвикван, за да се доказвам!

Свързани статии