Журито на "България търси талант" избра последните претенденти за наградата от 50 000 лева

Във вчерашния спектакъл на дарованията по bTV журито на „България търси талант“ избра последните претенденти за наградата от 50 000 лева и звездния статут на победител в най-гледаното шоу за дарования в страната. С по 4 позитивни оценки от Катето Евро, Ицо Хазарта, Любен Дилов-син и Славена Вътова се окичиха танцуващите акробати от Tapia Dance House, гимнастичката Десислава Галионова, 9-годишният виртуозен барабанист Борис Иванов, поп-рок семейството на Reflexion и изкусният атлет на пилон от Украйна Александър Шукин.  

Впечатляващият танцьор Реми Тоин гостува в студиото на „Преди обед“, за да сподели с Деси Стоянова и водещия на „България търси талант“ Даниел Петканов своята вдъхновяваща история, заслужила категоричното признание на журито. Ицо Хазарта го окачестви като "гордост за предаването" , а публиката в залата искаше да види още от неговите танцувални способности. "Гледам да дам 100% от себе си, за да съм сигурен, че от другата страна ще има реакцията, която трябва да има. Мисля, че тогава можеш да кажеш, че си направил нещо", категоричен е той. "Според мен човек е глупак, ако не се страхува от новите неща и не подхожда с ясната мисъл, че трябва да е много внимателен във всичко, което прави и трябва да се представи на ниво. На сцената на "България търси талант" бях доста стреснат, за да може наистина да го направя, както трябва", споделя Реми. "Участието ми беше тайна. Знаеше само моята приемна майка, може би и някои от учителите, които са ме тренирали", разкри той. "Приемната ми майка е човекът, който ми даде възможността да стоя пред вас, да направя нещата, които правя в момента. Бивайки от дом за деца и изоставен от собствените си родители, нямаше как да мога да постигна това, което постигнах, ако не беше тя", заяви Реми. Той сподели, че цветът на кожата му го е отделял от колектива в дома, но мнозина са му подали ръка. Един от тях е Петър от Electric Force, който му е дал възможност да бъде част от най-големите училища за брейк. Важен жест са направили американките Таша и Рейчъл, които са отворили дома си за него, когато е бил на 10 години, и са му показали един нов свят на топлина и близост.  Той благодари и на Христо Андонов, който е негов ментор и го е напътствал за изпълнението му.  Реми сподели, че е минал през много спортове – баскетбол, футбол, лека атлетика и тенис на маса преди да се отдаде на танците. Условията в дома за деца, лишени от родителска грижа, не са му позволили да се развие в тези дисциплини, но смята, че е поел в правилната посока. Смята, че има много поле за развитие и не смее да твърди, че е добър, сравнявайки се с най-добрите от световната сцена. Има ли човек до себе си и какви са целите му, можете да видите ТУК.

С по три „да“ от Катето Евро, Ицо Хазарта, Любен Дилов-син и Славена Вътова бяха оценени черният ангел на арфата Анелия Божинова, ханг дръм изпълнителят Божидар Стоичков и спрей художникът Валентин Денков.

Журито имаше не леката задача да подбере най-добрите 39 номера от всички 112, които поощри с позитивните си оценки.  „За мен не беше много лесно, когато имаше деца, когато имаше хора, които са се подготвили много време. Винаги е трудно да кажеш „не“, коментира Ицо Хазарта.  От тази неделя зрителите ще могат да подкрепят своят фаворит с гласуване чрез SMS и така да решат дали той продължава в битката за наградата от 50 000 лв.

Как е открил своя талант Иван Русенов, който може да глътне цял кренвирш и от къде се е вдъхновил Велин Марков за превъплъщението си в Жокера, можете да видите в ексклузивната онлайн поредица „Още от България търси талант“.

Интервюта с най-любопитните дарования от шоуто можете да чуете в рубриката „N-JOY Talent“ всяка сряда от 15:00 часа по радио N-JOY.

Свързани статии