Журито

Любен Дилов-син

Любен Дилов-син е роден на 19 ноември 1964 г. в София. Син е на българския писател Любен Дилов. Завършва 32-ра гимназия в столицата и Факултета по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност "Печатни медии".

От 1990 г. се занимава със създаването на телевизионните предавания "Ку-ку", "Каналето", "Хъшове" и "Шоуто на Слави" където е продуцент, главен редактор, сценарист и идеолог.

Работил е като журналист във в. "АБВ", в. "Поглед", в. "Софийски университет", в. "1000 дни" и списание "Литературна академия". Бил е съсобственик и главен редактор на в. "Ку-Ку" до 1994 г., а по-късно главен редактор на в. "Експрес".

След 2001 г. Дилов-син навлиза в политиката на България. Той е създател и първи говорител на движение "Гергьовден", а през 2003 г. става и негов председател. През 2005г. е депутат докато не излиза от политиката през 2009г. Два пъти е бил и общински съветник в София.

От 2004 г. е собственик и редактор на вестник "Новинар".  Години наред е постоянен колумнист на вестник „Сега”, а във в.  "Стандарт" продължава и до ден днешен. Автор е на 13 книги, като една от тях – "Циганите на Сатурн, бомба в парламента, секс с животни и други предизборни идеи" е обявена за най-смешното нехудожествено литературно произведение за 2009 г.

Любен Дилов – син  се занимава и с откриването на млади сценични и литературни таланти и е редактор на повече от 20  дебютни книги, една от които е най-четеният за 2008 – 2009 г. роман "18% сиво" на Захари Карабашлиев.

От 11 август 2010 г. е главен редактор на българското издание на италианското списание "L'Europeo".

Член е на Интернет общество – България от 1 май 2001 г. и е често цитиран покрай закачливите си изкази в социалните мрежи. През 2010г. стартира проекта си faceБуки, който е базиран на популярни негови бележки, постове и закачки във facebook. Главен сценарист е на сериалите "Седем часа разлика", "Секс, лъжи и телевизия, 8 дни в седмицата", на игрални ("Ла дона е мобиле" и др. ) и документални филми.  От 2017 година е гост-главен редактор на българското издание на "Playboy".

Ицо Хазарта

Христо Петров, по-известен с професионалния си псевдоним Ицо Хазарта, е роден на 19 декември 1979 г. в София. Учи първо в 76 ОУ, а през 1998 г. завършва Националната гимназия за древни езици и култури. От 1998 г. до 2000 г. е студент в НБУ, специалност "Публична администрация", но така и не завършва. През 1996 г. заедно с трима приятели от основното училище създават групата"Ъпсурт", която в последствие се превръща в най-успешната българска рап-банда от 90-те години до днес. Първият им запис е направен през април 1996 г., а първия си албум издават през 1999г. От тогава имат четири студийни албума, от които излизат хитове като "Нон-стоп", "Чекай малко", "И твойта майка също", "3 в 1", "Колега", "Втора цедка", "Звездата", като всички текстове са написани от Ицо. С групата имат над 2000 концерта и клубни участия в България, Македония, Германия, Англия и Австрия. През 2012 г. Ицо става един от създателите на музикалната интернет-платформа "FACING THE SUN", която се превръща в най-големия български музикален канал в интернет с близо един милион абоната. През 2014 г. Ицо пуска и първата си самостоятелна песен "Хип-хоп".В началото на 2019 г. излизат тоталните хитове „Браво“ и „Гладен“, а малко след това Ицо издава и първия си солов албум „Неправилен рап”, с който буквално взривява българската музикална сцена.

Ицо има две дъщери-Аделина и Лора, а дамата на сърцето му от 2008 г. е стилистката и балерина Женя Димова. Всички те обожават семейните пътешествия – както в България, така и из Европа. Ицо обича да спортува, да чете книги, да готви, да яде череши и да се разхожда из природата, понякога в компанията на черния му шарпей Фърги.

Славена Вътова

Славена Вътова е българска манекенка, Мис България 2006 и телевизионна водеща. Родена е на 12 април 1989 г. в Шумен. Средното си образование завършва в Частна английска гимназия „Уилям Шекспир“, а преди това е учила в Математическата гимназия в родния си град. Започва да следва Египтология в Нов български университет, но след първата година се премества на дистанционно обучение по Икономика. През 2005 г. Славена печели конкурса „Мис Черно море“, а година по-късно през 2006 г. е избрана за „Мис България“. Тренирала е четири години лека атлетика и три години тенис на маса. Владее свободно английски и испански. През юли 2012 г. Славена печели световния конкурс за красота „Мис Туризъм Интерконтинентал“, който се провежда в Санто Доминго. Там е избрана и за културен посланик и най-добър модел. Водила е телевизионното предаване „Спорт ТОТО“ по bTV,  както и спортно предаване по БНТ. Майка е на две момичета.

Катерина Евро

Катерина Илиева Евро е българска актриса, родена на 1 септември 1956 г. в София. Започва кариерата си на 16 години като манекенка, но скоро е открита и като актриса. Дебюта си в киното актрисата прави през 1978 г. във филма „Чуй петела“, а още през 1982 г. филмът на Станислав Стратиев и режисьора Людмил Кирков „Оркестър без име“ я превръща във филмова звезда. Има десетки превъплъщения в киното и на театралната сцена, редом до най-обичаните български артисти. Става популярна за зрителите пред малкия екран с участието си в „Клуб НЛО“, води кулинарно предаване, както и лятното праймтайм шоу на bTV „Игрите на звездите“. Издава две книги – едната – кулинарна - „Тетрадка за рецепти и спомени“ , а втората биографична – „Катерина Евро и още нещо".

Свързани статии