Зрителите изпратиха на финала на „България търси талант“ малките танцьори от Dance Station и флейтистката с ангелски глас София Иванова

Феновете на „България търси талант“ по bTV изпратиха Dance Station Kids Team на финала на шоуто с най-висок зрителски вот след втория спектакъл на живо вчера. Журито гласува, за да избере кой от двамата подгласници според гласуването на публиката – Rio Baby Town или София Иванова, ще влезе в битката за 50 000 лева и звездна титла. Любен Дилов - син се застъпи за флейтистката с ангелски глас, въпреки че отчете  трудността на задачата си и несравнимостта на талантите им. Славена Вътова определи избора между възможностите на децата като „адски труден“, но призна, че емоцията, която са й дали танцьорките е била по-силна. Катето Евро избра без грам съмнение певческия талант, а Ицо даде решаващия си глас и класира София на финал.

Dance Station Kids Team отново демонстрираха отличен синхрон и пренесоха зрителите в реалността на Матрицата, а баталните интерпретации вдигнаха публиката на крака. Славена Вътова определи децата като брилянтни танцьори, идеята  на представянето им - като невероятна, а реализацията й - перфектна. Катето оцени високо хореографията, а Ицо Хазарта предположи, че фен базата им ще порасне главоломно. Минути преди Dance Station Kids Team да получат най-високата оценка на зрителите на bTV, на сцената на „България търси талант“ своя тринайсти рожден ден отпразнува и умелата танцьорка Андреа и получи специалните поздравления от водещите и журито.

Малката певица и флейтистка София Иванова отново доказа, че любовта към класическата музика, в съчетание с отдаденост и много труд, може да превърне и най-непопулярната творба в произведение на изкуството. Изпълнението й на „Цвето моме, върла магьоснице“ в нов аранжимент трогна всички, накара Ицо Хазарта да настръхне и да я оцени като „суперзвезда“. Любен Дилов-син поздрави 10-годишната варненка за уменията и смелостта й и окачестви представянето й като „най-доброто, което се е случвало на тази сцена“.  

Хип-хоп момичетата Rio Baby Town спечелиха сърцата на всички с едно различно представяне, съчетаващо динамични ритми, интересна хореография и неповторим детски чар. Славена Вътова им благодари за лекотата, с която стават все по-добри и заразяват всички с добро настроение, а Ицо Хазарта ги поздрави за смелостта да пеят и танцуват на живо пред множеството си фенове в залата и пред телевизорите в цялата страна.

Великолепната музикална петорка - акапелна група „Спектрум” получи заслужени аплодисменти за изпълнението на един изкусен микс от любими на всички поколения песни като „Прощавай София“, „Още малко“ и „Да те видя“. Ицо Хазарта коментира, че интерпретацията им е абсолютно професиона и е сигурен в успеха на дебютния им албум, който издадоха преди седмици. Любен Дилов – син оцени подбора на парчетата, а Катето Евро изрази убеденост в успеха им на българската музикална сцена.

Забавният учен Явор Денчев излезе на сцената на „България търси талант“ със своите малки коледни асистенти, за да докаже, ча науката в никакъв случай не е скучна материя. Те демонстрираха красиви „магии“ с горещ лед, а Сашо Кадиев и Дани Петканов им помогнаха да създадат пухкав сняг. Славена Вътова поздрави химика за умението му да „запали“ малките към науката чрез начина, по който я представя, а Любев Дилов-син му отправи „голяма похвала“ за мисията.

Спортният тандем Пламена и Джаки вдигнаха настроението в залата с танц и дресура, с каквито малко кучета могат да се гордеят. Двете дами предизвикаха усмивк по лицата на всички със синхона си при „почистването след забава“. Катето Евро призна, че е пристрастна към умните четириноги и като собственик на два Джак Ръсел-а напълно подкрепя претендентката за победа. Любо Дилов коментира забележителната трудност на номера с участието на много хора, които обаче не успяха да разсейат животното.

Акробатичният танцьор Антонио Папазов надгради впечатляващото начало на своята мечта, което постави на сцената на „България търси талант“. Огнената компилация остави без думи Славена Вътова, а Катето му пожела да има все по-голяма публика, която да оценява неговото дарование, а Любен Дилов- син призна, че движенията му са респектиращи.

На втория полуфинал на „България търси талант“ кукловодът Юлия Коларова и своенравната госпожица Фрау бяха придружени от младата Желатинка. Между двете кукли възникна забавна вербална схватка, докато канеха всички неомъжени мъже за партньор на „шефката си“. Любен Дилов – син прозря включването на образа на новата Мис България в номера и поощри продължаването на традициите на кукления театър. Славена Вътова поздрави Юлия за това, че радва и малки, и големи, а Катето Евро подкрепи вложения труд и въображение.

Украинският театър на сенките VERBA разказа една трогателна история за любовта и войната с послание за мир като висша човешка ценност на ХХI век. Изпълнителите трогнаха дълбоко Катето Евро, Славена ги определи като най-въздействащите сенки,  а Любен Дилов-син коментира, че няма съмнение, че са докоснали всички в залата и пред малкия екран. Ицо Хазарта категоризира представянето им на световно ниво и призна, че е искрено възхитен.

Младите посланици на стария рок Red Trigger подпалиха сцената на „България търси талант“ с авторкото си парче „Rock is Religion“. Любо Дилов-син определи взривоопасното им изпълнение като „много мелодично“, но не преиграно изпълнение,а Катето призна, че й се е „докопунясвало“ от техния ритъм. Славена Вътова допълни, че има много живот и душа в блестящото им сценично присъствие.

Норвежецът Кристиян Ведой, заедно със своята приятелка Мелани, представиха пред зрителите на bTV една невероятната илюзия на левитацията, която смая със своята прецизност и грация. Катето призна, че е потресена и много любопитна как става възможен този страхотен номер, а Любо разпозна в него поука за четеното и статуса на жените.

Акробатите Делфина и Бартек от Полша потвърдиха световното си ниво с изцяло ново изпълнение, пресъздаващо фатална вечеря. Те разбиха на пух и прах всички закони на гравитацията, а страстта им към танца заслужи оценката на Славена по отношение на тяхната безкомпромистност и съвършенно владеене на движението. Ицо Хазарта допълни, че представянето им е толкова перфектно, че дори песен на Бритни Спиърс не може да го развали.

Дубльорът Петър Байков омагьоса с таланта си да пресъздаде над 20 от гласовете в историята за Злодеида.  Катето Евро призна, че младият артист използва дара си по най-добрия начин и сподели увереността си за професионалното му развитие. Славена Вътова му пожела много работа и заслужени пари за уменията му. Ицо Хазарта призна, че е направил експеримент да гледа единствено в екрана и не би предположил, че е възможно всички превъплъщенията да бъдат осъществени от един човек.

След края на третия полуфинал на „България търси талант“ на 8 декември, зрителите на bTV ще имат възможността да изпратят на финала още един изпълнител, който не се е класирал за последната битка за наградата от 50 000 лева и звездната титла. Всеки, който иска да върне любимия си талант в играта, може да гласува онлайн за него на talant.btv.bg/spasitalant общо до 40 пъти в рамките на 24 часа.

Интервюта с най-любопитните дарования от шоуто можете да чуете в рубриката „N-JOY Talent“ всяка сряда от 15:00 часа по радио N-JOY.

Свързани статии