Борис Бъндев: Говоренето лекува, разказването на истории лекува

Преди седем месеца в Международния ден на преводача ви разказахме историята на Борис Бъндев, който е отрасъл с глухи родители и е посветил живота си на жестомимичния превод.

В неделя в предаването "България търси талант" той буквално изигра живота си в един мини спектакъл и вдъхнови, разплака, мотивира и трогна всички. Затова си заслужи и "златния бутон".

"Тук показвам тъгата. Смятам, че тъгата е нещо красиво, нещо прекрасно. Понякога е нужно да сме тъжни, понякога е нужно да поплачем. Според мен тъгата ни прави уязвими, прави ни откровени. Много е важно да живеем по-откровено, по-истински и по-топло", смята Борис Бъндев.

"Моят талант е отвъд жестовия език, аз го облякох в жестов език. Моят талант е в това да разказвам истории и винаги съм искал да правя това. Жестовият език е другата ми страст", смята той.

"Жестовият език колкото и дарба, толкова е и проклятие, защото още от мига ти на раждане ти си пуснат в една ситуация, където няма какво да направиш, не може да избереш родителите си, трябва да го научиш този език, за да общуваш. Колкото можеш и да помогнеш на хората, толкова можеш и да се натовариш с техните нещастия, проблеми", каза Борис.

Вижте във видеото целия разговор.

Свързани статии