Явор Кунчев от "Линди Хоп България": До суинга се стига естествено

Още в далечната 1932 година Дюк Елингтън казва, че ако няма сиунг, няма смисъл. Суингът е пълен с енергия, но и чудесна причина за нови запознанства.

Момичетата и момчетата от "Линди Хоп България" показаха мощ на сцената на "България търси талант".

Гости в студиото на "Преди обед" са Соня Кутищева, Явор Кунчев, Лилия Симеонова и Дамян Найденов.

"До суинга се стига естествено. Когато погледна назад, имам усещането, че цялата ми актьорска, танцова и професионална кариера ме е водила натам, че да стигна до суинга", каза Явор Кунчев.

"Моят път започна от влюбване в танците още от дете. След това станах архитект, за което изобщо не съжалявам. Дълги години търсех как  да се реализирам като танцьор. Нищо не ме грабваше истински, докато не чух, че в България някой преподава танци, които са на суинг музика", сподели Соня Кутищева.

"Когато се запознах с мъжа ми, разбрахме и двамата, че много обичаме да танцуваме. Когато се запознахме, мъжът ми ми каза: "Имам познат, който пуска група по суинг. Искаш ли да се запишем и да пробваме?". И така до ден днешен", сподели Лилия Симеонова.

"Смисълът го намерих на едно суинг парти. Първо видях една дамска усмивка, след нея видях още много усмивки и реших, че няма как да не опитам", сподели Дамян Найденов.

Вижте във видеото целия разговор.

Свързани статии