България търси талант - Епизод 12 (22.05.2016)

Конкуренцията в предпоследният концерт на живо изправи един срещу друг разнородни таланти, сред които са и някои от най-интересните изпълнения от кастингите. Едни от тях са единствените ромски стендъп комици – Донка и Андрей. Младите самодейци впечатлиха журито със самоиронията си и разсмяха до сълзи публиката, разчупвайки клишетата за ромския етнос.

Музикалният талант и тежката съдба на 15-годишния Асен Рашков трогнаха до сълзи журито по време на кастингите. Асен живее в трудово изправително училище в село Варненци, където музикалният му талант е забелязан от един от възпитателите и младото момче вече има зад гърба си редица участия в регионални и национални музикални конкурси.

С уникално изпълнение на сцената на шоуто ще се завърнат и двама актьори от специалността "Актьорско майсторство за куклен театър" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Те ще покажат първия в света куклен стриптийз – изпълнение, което не е показвано в нито един от сезоните на шоуто по света.

На сцената на "България търси талант" се качиха и няколко групови изпълнители. Това са опитните музиканти от "BrazzViliDJ", детският ансамбъл по състезателни танци "Школа Поморие" и професионална танцува формация "Пловдивъ".

В групата на индивидуалните участници зрителите видяха двама талантливи певци - Лиляна Пенчева и Деян Петков, както и 24-годишния илюзионист от Украйна - Юрий Мончак.

Гост изпълнители на шестия концерт бяха Криско и танцьорите от "Нощта на Оскарите", които бяха подготвили авторски спектакъл на индийска тематика.