България търси талант - Епизод 13 (29.05.2016)

Сред последните 9 изпълнения, авторите, на които се надяват да спечелят сърцата на зрителите, са акробатите от клуб "Стефан Данчев", чието изпълнения влиза в пряка конкуренция с това на танцьорите акробати Хакан и Рамадан от дуета “Last Shot”. Традиционно оспорвана е и битката при певците. В нея се включи един от най-младите и очарователни таланти – 6-годишният Кристиян Менев от Велико Търново, който трогна журито с изпълнение на песента “Аз съм звезда” и с мечтата си да намери банда, с която да се изявява по световните сцени.

За втори път своето място на финал се опитаха да спечелят и момичетата от ангелогласния квартет "Захир". Те имат опит на сцената на "България търси талант" от предишен сезон на шоуто. Зрителският избор беше решаващ и за музикалния дует Виктор и Момчил, както и за певицата Антония Дерменджиева - те получиха подкрепата на журито по време на театралните кастинги. С нов авторски спектакъл на сцената на шоуто се завърна и един международно признат български талант. С мултимедийното си изкуство фотографът от Бургас Красимир Марчев вече е спечелил вниманието на Мадона, която включва проекта му в своята платформа за млади таланти. В последния полуфинал Красимир и екипът му се състезаваха и за признанието на българските зрители наред с артистите от “Мечтания анимейшън тийм” и младата шампионка по художествена гимнастика и модерен балет - Франциска Миоле от Германия.

Гости на последния полуфинал бяха рапърът и композитор Бобо, със специално подготвено за шоуто изпълнение, група Ice Cream, които наскоро поставиха рекорд за Книгата на Гинес, както и финалистът в едно от изданията на America's Got Talent – цигуларят Svet. Светлин Радославов – Svet участва в седми сезон на America's Got Talent, където един от членовете на журито - Хауърд Стърн, заявява, че българинът е най-добрият цигулар, който някога е чувал.