България търси талант - 6 Епизод (10.04.2016)

В първия час от шоуто на сцената ще излязат любими участници от предишни сезони на “България търси талант”, които и в това издание на шоуто ще се борят за място на полуфиналите с чисто нови изпълнения. Някои от най-силните и най-смешните изпълнения от предишните 4 сезона на шоуто също ще бъдат показани в епизода.

Във втората част на предаването ще бъде излъчен т.нар. "Cull", в който ще станат ясни полуфиналистите в петия сезон на "България търси талант". Едва две трети от одобрените по време на кастингите ще бъдат допуснати до полуфинал. След елиминациите 63 изпълнения ще получат шанса да продължат напред в шоуто, като сред тях са и получилите Златен бутон. Техният избор бе съпроводен с много драма, емоции и сълзи, както от страна на участниците, така и сред журито. По време на обсъжданията в стаята на съдиите въпросът “Кой да продължи и кой не?” предизвика ожесточени спорове и размяна на остри реплики между съдиите. Всеки има своите фаворити и ще се опита да се пребори именно те да получат шанса да покажат още веднъж таланта си по време на живите концерти.

Конкуренцията става все по-безмилостна и дори най-изявените таланти ще бъдат под напрежение. Едно място ще трябва да разделят двете сестри от Русе, които получиха общо 10 пъти “Да” от съдиите в предишния епизод. 14 годишната Пресияна и 16 годишната Мирела ще се борят за едно място на полуфинала и независимо от безспорния талант и на двете само една от тях ще излезе на сцената на “България търси талант” отново. Коя е тя?